Αθλητισμός

Σκέψεις για μήνυση στην ΕΠΟ

Τη Δευτέρα (8/6) είναι προγραμματισμένη η αίτηση της ΕΠΣ Θεσσαλίας στο Ειρηνοδικείο για έκπτωση του ΔΣ της ΕΠΟ, αλλά μέχρι τότε δεν αποκλείεται η κόντρα με την Ομοσπονδία να χοντρύνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συγκεκριμένη ένωση εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταθέσουν μήνυση στην Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, την οποία αποτελούν οι κ. Γκιρτζίκης, Μποροβήλος, Τοπολιάτης, Δημητρίου, Μαζαράκης, Καραβασίλης, Βούλγαρης, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση για αποβολή της.

Στην ΕΠΣΘ θεωρούν αντισυνταγματικό να απαγορεύεται σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο να προσφύγει στη δικαιοσύνη και να υπόκειται σε απαγορεύσεις όπως αυτές που υπάρχουν στο καταστατικό της ΕΠΟ.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, παρακολουθεί στενά το θέμα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταθέσει ερώτημα στο νομικό συμβούλιο του κράτους αλλά και στην αρμόδια επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για το κατά πόσο είναι συνταγματική η διαγραφή της ΕΠΣ Θεσσαλίας από την ΕΠΟ, επειδή προσέφυγε στην τακτική δικαιοσύνη. Κύκλοι της γραμματείας υπενθύμιζαν ότι με τον νέο νόμο η ΕΠΟ βγήκε εκτός του καθεστώτος αυτονομίας και πλέον υπόκειται, στους νόμους και στο Σύνταγμα.

Σχόλια