Αθλητισμός

Το... μήνυμα ενόψει τελικών της Α1 μπάσκετ

Μανωλόπουλος και Διαμαντίδης έχρισαν τον Ολυμπιακό φαβορί, ενώ ο Σφαιρόπουλος τόνισε ότι η ομάδα του είναι κατάλληλα προετοιμασμένη. Να κερδίζει ο καλύτερος είπε ο Σπανούλης.

Για 10η συνεχή χρονιά Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συναντιούνται σε τελικούς της Α1 του ΕΣΑΚΕ.

Στη συνέντευξη Τύπου που έγινε στο ξενοδοχείο Divani Caravel, οι προπονητές (Σωτήρης Μανωλόπουλος και Γιάννης Σφαιρόπουλος) και αρχηγοί των δύο ομάδων (Δημήτρης Διαμαντίδης και Βασίλης Σπανούλης) μίλησαν για τη σειρά των τελικών.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού πρόσθεσε πως: «Θέλουμε να γίνουν οι τελικοί σε όμορφο κλίμα χωρίς βία. Ελπίζω να είναι όλα καλά. Μακάρι να μην έχουμε έκτροπα. Όλα τα άλλα δεν με προβληματίζουν. Παίζουμε με μία πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός. Εμείς έχουμε προβλήματα με απουσίες και τραυματισμούς, όπως του Γκιστ και του Παππά. Έχουμε θέμα και με τον Μπατίστα. Θα παλέψουμε. Θα πρέπει να διαβάσουμε πάρα πολύ καλά τον Ολυμπιακό. Ας κερδίσει ο καλύτερος».

Από πλευράς «ερυθρόλευκων», ο κάπτεν της ομάδας, Βασίλης Σπανούλης σημείωσε: «Εύχομαι να γίνουν καλοί αγώνες και ο καλύτερος να κερδίσει. Ελπίζω να γίνουν καλά παιχνίδια δίχως έκτροπα, ο νικητής να είναι ο καλύτερος μέσα στο γήπεδο. Να αφεθούν οι δύο ομάδες να παίξουν το μπάσκετ που ξέρουν».

Μιλώντας στη συνέχεια οι δύο προπονητές, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε: «Φτάνουμε στο τέλος μιας σεζόν και είμαστε στους τελικούς. Έχουμε σχεδόν όλη την ομάδα έτοιμη. Γιατί μέσα στη σεζόν είχαμε αρκετούς τραυματισμούς. Έχουμε δουλέψει πολύ καλά όλη την σεζόν για να φτάσουμε εδώ που είμαστε. Έχουμε κάνει καλή δουλειά και είμαστε σε ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίσουμε έναν αξιόλογο αντίπαλο όπως είναι Παναθηναϊκός. Είναι μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο καλύτερος να κερδίσει μέσα στο γήπεδο, αυτό εύχομαι».

Και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος επεσήμανε: «Εύχομαι οι τελικοί να είναι εξαιρετικοί φέτος. Χαίρομαι που υπάρχει ρεκόρ στα εισιτήρια. Ο Έλληνας αγαπά το μπάσκετ και θέλει να έρχεται στο γήπεδο ώστε να το απολαύσει. Δεν θέλουμε βία. Θέλουμε τους παίκτες να δίνουν τον καλύτερο τους ευατό στο παρκέ και ο καλύτερος να κερδίσει. Ο Ολυμπιακός έχει ένα μικρό προβάδισμα λόγω του πλεονεκτήματος έδρας που έχει. Ο Ολυμπιακός έχει σταθερότητα και έχει παίξει μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Έχει καλούς παίκτες και καλό προπονητή. Εμείς έχουμε προβλήματα. Χάσαμε δύο πολύτιμους παίκτες για εμάς, όπως τους Παππά και Γκιστ. Είμαι ικανοποιημένος από τη προσπάθεια που γίνεται αυτές τις μέρες. Είμαι αρκετά αισιόδοξος εν όψει των τελικών».

Σχόλια