Αθλητισμός

Εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα στον Εργοτέλη

Μπορεί επισήμως να μην έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις για την επόμενη ημέρα στον Εργοτέλη, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δε γίνονται συνεχείς διαβουλεύσεις ώστε, όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο, η ομάδα να τρέξει τις εξελίξεις.

Οι «κιτρινόμαυροι» τηρούν στάση αναμονής αφού δεν έχει αποκλειστεί η συμμετοχή τους στη Σούπερ Λίγκα, αν και εφόσον υποβιβαστούν Βέροια αλλά και Κέρκυρα. Υπενθυμίζουμε ότι, αν υποβιβαστεί μία εκ των δύο, τότε η ομάδα που θα παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία είναι ο Λεβαδειακός, που τερμάτισε ψηλότερα στη βαθμολογία.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ομάδας της Ημαθίας, εξελίξεις αναμένονται στα μέσα της προσεχούς εβδομάδας και αφού Βέροια και Λεβαδειακός καταθέσουν υπομνήματα στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Στον Εργοτέλη είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι καθώς δε φαίνεται να είδαν θετικά το γεγονός ότι δόθηκε επιπλέον παράταση στην κατηγορούμενη ομάδα, χωρίς να ληφθεί άμεσα απόφαση εξαιτίας των σοβαρών καταγγελιών που έχουν γίνει από άμεσα με αυτήν εμπλεκόμενους για το φερόμενο ως χειραγωγημένο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Μένει λοιπόν να δούμε τι θα αποφασιστεί. Πάντως, αν η απόφαση είναι και πάλι αθωωτική για τη Βέροια, τότε αυτομάτως ο Εργοτέλης χάνει οποιαδήποτε ελπίδα παραμονής, μιας και η υπόθεση της Κέρκυρας θα απασχολεί πλέον μόνο το Λεβαδειακό.

Σε διοικητικό επίπεδο, στον Εργοτέλη εξετάζουν τα πιθανά σενάρια και τα δεδομένα που υπάρχουν σε κάθε περίπτωση... Αφού αξιολογηθούν όλα αυτά, θα ληφθεί η απόφαση για το μέλλον του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Πάντως, ενώ η περίπτωση της Football League φέρεται να προκρίνεται ως επικρατέστερη λύση, αν η ομάδα υποβιβαστεί, δε θα πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο της Γ' Εθνικής.

Το οικονομικό άνοιγμα της ΠΑΕ είναι μεγάλο και θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τα έσοδα από το δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τη Σούπερ Λίγκα... Ως εκ τούτου, θα πρέπει να μπουν στο ζύγι όλα τα δεδομένα και να ληφθεί η πιο επωφελής για την ομάδα λύση.

Άλλωστε, δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο εθελούσιος υποβιβασμός, η εκκαθάριση και η συμμετοχή στη Γ' Εθνική με το δικαίωμα άμεσης διεκδίκησης της επανόδου στις επόμενες κατηγορίες είναι η τελευταία χρονιά που ισχύει. Από την επόμενη τα δεδομένα διαφοροποιούνται σημαντικά, όπως έχει γνωστοποιήσει ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

Σχόλια