default-image

Σαφάροβα και Γουίλιαμς στον τελικό του Ρολάν Γκαρός

Σπορ
Σαφάροβα και Γουίλιαμς στον τελικό του Ρολάν Γκαρός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον τελικό των γυναικών του Ρολάν Γκαρός που θα γίνει το Σάββατο στο Παρίσι θα βρεθούν αντίπαλες η αμερικανίδα Σερένα Γουίλιαμς και η Τσέχα Λούσι Σαφάροβα .Η Σερένα έχει κατακτήσει το Ρολάν Γκαρός το 2002 και το 2013, ενω η Σαφάροβα είναι πρωτάρα.

H Λούσι Σαφάραβα για πρώτη φορά στην καριέρα της προκρίθηκε σε τελικό του Ρολάν Γκαρός αλλά και σε τουρνουά Γκραντ Σλαμ. Η 28χρονη Τσέχα συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στο τουρνουα καθώς στον ημιτελικό επικράτησε της Ιβάνοβιτς 2-0 (7-5, 7-5). Η Σαφάροβα βρίσκεται στο Νο 13 και με την πρόκριση της στον τελικό είναι βέβαιο πως θα μπει στο τοπ-10.

Η Σαφάροβα έσπασε άλλο ένα ρεκόρ. Κατάφερε να αποκλείσει δύο παίκτριες που βρίσκονται στο Τοπ-10 σε τουρνουά γκραν σλαμ. Υπενθυμίζεται πως απέκλεισε την Σαράποβα (Νο2) και την Ιβάνοβιτς (Νο 7). Θα αγωνιστεί σε τελικό μόλις για 14η φορά στην καριέρα της και για πρώτη φορά σε μεγαλύτερο τουρνουά από Premier και International.

Η Ιβάνοβιτς μπήκε πολύ δυνατά στον πρώτο της Major ημιτελικό μετά από 7 χρόνια, όταν είχε κατακτήσει τον τίτλο στο Ρολάν Γκαρός αλλά στη συνέχεια η Τσέχα πήρε τον έλεγχο και επικράτησε 7-5.

Στον άλλο ημιτελικό η Σερένα Γουίλιαμς βρέθηκε πίσω με σετ και με μπρέικ αλλά όπως συνηθίζει μπήκε αργά στον αγώνα και έκανε ανατροπή. Νικησε την Τιμέα Μπατσίνσκι με 4-6, 6-3, 6-0 και το Σάββατο θα διεκδικήσει τον 20ό Grand Slam τίτλο της, απέναντι στη Τσέχα Σαφάροβα. Η 33χρονη αμερικανίδα βρέθηκε πίσω με σετ στις 4 από τις 6 αναμετρήσεις της θυμίζοντας την ανατροπή που έκανε και επί της Βικτόρια Αζαρένκα.

Να σημειωθεί πως το πρωί σήμερα εκπρόσωπος της Σερένα δήλωσε πως η κορυφαία τενίστρια είναι άρρωστη. Σε λιγότερο από δύο ώρες και μετά από 10 συνεχόμενα κερδισμένα γκέιμς και διατήρησε το αήττητο σε τρεις αναμετρήσεις με τις ελβετίδα. Η Σερένα θα διεκδικήσει τον 3ο τίτλο της στο Ρολάντ Γκαρός και θα προσπαθήσε να ισοφαρίσει την επίδοση της Στέφι Γκραφ που έχει τουλάχιστον τρεις κατακτησεις σε κάθε ενα από τα Γκραντ Σλαμ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News