default-image

Ολοκληρώθηκε το 3ο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκάκι στον Πλατανιά

Κρήτη
Ολοκληρώθηκε το 3ο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκάκι στον Πλατανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 31/5 το Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκάκι Δήμου Πλατανιά  στις φιλόξενες εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης.

Τα πρωτάθλημα αυτό διεξάγεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και είναι το επιστέγασμα των προγραμμάτων εκμάθησης που γίνονται σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου, με συντονισμό του Δήμου. Τη φετινή χρονιά συμμετείχαν 130 μικροί σκακιστές, οι οποίοι χωρίστηκαν σε έξι ομίλους ανάλογα με την ηλικία τους και τη δυναμικότητά τους.

Τα προγράμματα εκμάθησης σκακιού είναι αναπόσπαστο  κομμάτι από την πλούσια δράση του Δήμου Πλατανιά και  υλοποιούνται μέσα από τη δημόσια εκπαίδευση φέρνοντας έτσι κοντά  εκατοντάδες παιδιά σε ένα πνευματικό άθλημα το οποίο αναδεικνύει τη δύναμη της ανθρώπινης σκέψης, ενώ τίθενται  τα θεμέλια για ένα ισχυρό και υγιές μέλλον ανοίγοντας νέους ορίζοντες στη νεολαία του τόπου.

Τώρα σε αγωνιστικό επίπεδο οι τελικές βαθμολογίες ανά κατηγορία ήταν οι εξής:

  • Στην κατηγορία Νηπίων έως και Γ' δημοτικού την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη κατέκτησε η Καλογεράκη Σοφία (3ο Χανίων), 2η ήταν η Σαραντολάκη Κατερίνα (Γεράνι) και 3η η Μαρκαντωνάκη Κων/να (Αλικιανός), ενώ 1ος στα αγόρια ο Μπαραμίτζε Γιάννης (Αλικιανός), 2ος ο Φραγκιαδάκης Ανδρέας (Αλικιανός) και 3ος ο Φανταουσάκης Γρηγόρης (Πλατανιά). 1ος στη Β' δημ. ήταν ο Μαρινάκης Σταύρος (Βουκολιές), 1η η Τρουλάκη Αθηνά (5ο Χανίων), 1η στη Γ' η Μπουλταδάκη Ουρανία (Σκινέ-Φουρνέ), 1ος στην Α' δημ. ο Καλαϊτζάκης Γιώργος (Βουκολιές) και στα Νήπια ο Μακαρώνας Κων/νος (Βουκολιές).
  • Στην κατηγορία όπου συμμετείχαν μαθητές από τη Δ' δημοτικού και μεγαλύτεροι, την πρώτη θέση πήρε ο Καλιοντζάκης Ιάκωβος (5ο Χανίων), 2ος ο Βίγλης Βαγγέλης (Αλικιανός) και στην 3η θέση ισοβάθμησαν οι Γεωργιάδης Κων/νος, Σαραντολάκης Ραφαήλ (Γεράνι), Κεσόπουλος Βαγγέλης (Βουκολιές), Τζατζιμάκης Στράτος (Αλικιανός), Σαραντολάκης Ηλίας (Γεράνι), και Μπαλωμενάκης Αλέξανδρος (Αλικιανός). 1ος στη Στ' δημ. ήταν ο Μουτσόπουλος Αντώνης (Γεράνι), 1ος στη Δ' δημ. ο Φρυδάκης Αναστάσης (Κολυμπάρι), ενώ στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Φανταουσάκη Κων/να (Πλατανιά), 2η ήταν η Μπαλωμενάκη Μαρία (Αλικιανός) και στην 3η θέση ισοβάθμησαν η Μαρινάκη Ελένη (Σκινέ-Φουρνέ) και η Μαρινάκη Θάλεια (Βουκολιές). Στα Γυμνάσια την 1η θέση κατέκτησε ο Κυριακάκης Παναγιώτης (Αλικιανός) και 2ος ήρθε ο Σταυγιαννουδάκης Γιώργος (Αλικιανός).
  • Στα παράλληλα τουρνουά που διεξήχθησαν την πρώτη θέση στην κατηγορία Νηπίων και Α' κατέκτησε ο Βιολάκης Αναστάσης, ενώ 2-3ος ισοβάθμησαν ο Χαμογιωργάκης Αριστείδης και ο Αντωνιουδάκης Γιώργος. Στα νήπια στην 1η θέση ισοβάθμησαν ο Μαυρίδης Μάνος με τον Λεβάκη Κυριάκο, στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Σπανουδάκης Γιάννης και ο Κυριακογιαννάκης Γιάννης και στα κορίτσια στην 1η θέση ισοβάθμησαν η Χασουράκη Χρυσή, η Κλεοβούλου Σοφία και η Νίκου Νεφέλη. Στην Α' δημ. 1η ήταν η Μαρακομιχελάκη Μαριέδα, 2η η Σκαράκη Γεωργία και στην 3η θέση ισοβάθμησαν η Αγγελάκη Λυδία και η Βενετάκη Νεκταρία. Στα προνήπια 1ος ήταν ο Αγγελάκης Ορέστης, 2ος ο Κουκουτσάκης Μιχάλης και 3ος ο Κουτσουδάκης Ηλίας Ραφαήλ.
  • Στον 2ο όμιλο του OΠEN την 1η θέση κατέκτησε ο Παρασκάκης Φίλιππος, 2ος ήταν ο Χαραλαμπάκης Ραφαήλ και στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Παπαθανασίου Μιχάλης με τον Γρηγορομιχελάκη Γιάννη. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Κολοκυθά Κλειώ, 2η ήρθε η Καραβιτάκη Αντωνία και 3η η Λουκάκη Χρυσούλα.
  • Στον 3ο όμιλο του ΟΠΕΝ είχαμε τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή και σύμφωνα με τα κριτήρια την 1η θέση κατέκτησε ο Πυροβολάκης Χρήστος, 2ος ήταν ο Πυροβολάκης Μανόλης και 3ος ο Χατζηπανάγος Αλέξανδρος. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Μαρκάκη Ανδριάννα, 2η ήρθε η Κιράν Βαλεντίνα και 3η η Μαρτιμιανάκη Μαρία.  
  • Τέλος στον ισχυρότερο όμιλο του OPEN την 1η θέση κατέκτησε ο Πατρελάκης Ευάγγελος, 2ος ήταν ο Μπορμπαντωνάκης Γιάννης και 3ος ο Τζαγκαράκης Παναγιώτης. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Καραβιτάκη Ευαγγελία, 2η ήταν η Καντεράκη Μυρτώ, και 3η η Καλιοντζάκη Εριέττα.

Την τελετή λήξης τίμησαν με την παρουσία τους και βράβευσαν τους διακριθέντες οι αντιδήμαρχοι Πλατανιά κ. Δασκαλάκης Νίκος, κ. Καλαϊτζάκης Γεώργιος και κ. Μαλακωνάκης Γιάννης, ο δ/ντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας κ. Ζορμπάς, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πλατανιά κ. Σημαντηράκης καθώς και η αρμόδια Παιδείας και Αθλητισμού της Π.Ε Χανίων κ. Ζομπανάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News