Αθλητισμός

"'Όντως δωροδοκηθήκαμε για δυο Μουντιάλ"

Ο Τσακ Μπλέιζερ ήταν ένας από τους ανθρώπους που κινούσαν τα νήματα στη FIFA. Και ταυτόχρονα ένας από τους βασικούς μάρτυρες στην υπόθεση καταχρήσεως και ξεπλύματος μαύρου χρήματος που οδήγησε στις συλλήψεις της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο Αμερικάνος ποδοσφαιροπαράγοντας, επί σειρά ετών (1996-2013) υψηλόβαθμο στέλεχος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, είχε συνεργαστεί προ διετίας με τις αμερικανικές αρχές και η κατάθεσή του είχε παραμείνει ως επτασφράγιστο μυστικό προκειμένου να χρησιμοποιηθεί όταν οι συνθήκες θα είχαν πλέον ωριμάσει και τα στοιχεία εναντίον των κατηγουμένων θα ήταν αδιάσειστα.

Τι είχε υποστηρίξει ο Μπλέιζερ στην υπογεγραμμένη κατάθεσή του; Ότι αυτός και άλλα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA είχαν χρηματιστεί για να ψηφίσουν υπέρ των φακέλων που είχαν καταθέσει η Γαλλία και η Νότια Αφρική για τα Παγκόσμια Κύπελλα που φιλοξένησαν το 1998 και το 2010. Είχαν λάβει επίσης μίζες για την παραχώρηση δικαιωμάτων μετάδοσης για πέντε Gold Cups σε συγκεκριμένη εταιρία.

Ο 70χρονος Νεοϋορκέζος, πιο γνωστός με το προσωνύμιο "Mr10%", ήταν εξ εκείνων που πλούτισαν από τις παρατυπίες εντός των τειχών της FIFA και λόγω φοροδιαφυγής είχε βρεθεί στο μικροσκόπιο των αμερικανικών αρχών. Γι' αυτό και πήρε την απόφαση να συνεργαστεί μαζί τους, προσφέροντας τις πολύτιμες μαρτυρίες του.

Πηγή: contra.gr

Σχόλια