Αθλητισμός

Ζητούν διαφάνεια οι Επαγγελματίες ποδοσφαιριστές

Τη δική της θέση για τα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται και αφορούν τη FIFA  πήρε η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, η οποία καλεί με ανακοίνωσή της να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα που αποτυπώνουν τι οδήγησε στην παραίτηση του Ζεπ Μπλάτερ από την προεδρία.

Με ανακοίνωσή της, η FIFPro καλεί να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα που αποτυπώνουν τι οδήγησε στην παραίτηση του Ζεπ Μπλάτερ από την προεδρία της παγκόσμιας ομοσπονδίας, τονίζοντας την ανάγκη για πλήρη διαφάνεια.

«Είναι αναγκαίο να αποδοθούν ευθύνες αν θέλουμε να υπάρξει αναδόμηση της FIFA, η οποία απέτυχε να υπερασπιστεί βασικά δικαιώματα των ποδοσφαιριστών και εξακολουθεί να τους εκθέτει σε διάφορους κινδύνους, ενώ και μια σειρά ζητημάτων δεν έχει διευθετηθεί… Απαιτείται άμεση φροντίδα για να αντιμετωπιστεί ένα σύστημα διοίκησης του ποδοσφαίρου που έχει πολλά προβλήματα, καθώς το άθλημα έχει γίνει έδαφος όπου καλλιεργούνται διεφθαρμένες και προσβλητικές συμπεριφορές. Είναι ώρα να ανακτήσουμε την ουσία του ποδοσφαίρου ως ενός όμορφου παιχνιδιού, στο οποίο υπάρχει διαφάνεια, δημοκρατία, υπευθυνότητα και υγιής διοίκηση», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σχόλια