Αθλητισμός

Η ΕΠΟ «πέταξε» εκτός την ΕΠΣ Θεσσαλίας!

Από την στιγμή που η ΕΠΣ Θεσσαλίας κατέθεσε στο Ειρηνοδικείο αίτηση έκπτωσης του ΔΣ της ΕΠΟ ήταν αναμενόμενο η Ομοσπονδία να προχωρήσει στην αναστολή ιδιότητα μέλους.

Όπερ κι εγένετο με την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ να συνεδριάζει εκτάκτως και να προβαίνει στις σχετικές ανακοινώσεις, ενώ παράλληλα ενημέρωσε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Ατρόμητο, ΠΑΟΚ και Αστέρα για το ενδεχόμενο να υπάρξει… Grexit σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αίτηση της ΕΠΣ Θεσσαλίας καθώς θα υπάρξει παραβίαση αυτοδιοίκητου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποφάσισε να αναστείλει την ιδιότητα μέλους της ΕΠΣ Θεσσαλίας, όπως προβλέπεται στο άρθρο 14 του Καταστατικού.

Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων συνεδρίασε μετά την κοινοποίηση της αίτησης έκπτωσης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ και διορισμού προσωρινής διοίκησης, την οποία κατέθεσε η ΕΠΣ Θεσσαλίας προς το Ειρηνοδικείο Αθηνών, παραβιάζοντας τις διατάξεις του Καταστατικού της ΕΠΟ, των Καταστατικών της FIFA και της UEFA και τη ρήτρα ανεξαρτησίας της Ομοσπονδίας (άρθρο 17).

Η ΕΠΟ ενημέρωσε σχετικά όλες τις Ενώσεις-Μέλη της, καθώς επίσης τις ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος Αθηνών, διότι στην περίπτωση που η προσφυγή της ΕΠΣ Θεσσαλίας γίνει δεκτή από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, τότε ακυρώνεται η ρήτρα ανεξαρτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (διεθνής αποκλεισμός ελληνικού ποδοσφαίρου) όπως αυτή περιγράφεται ρητώς στο άρθρο 17 του Καταστατικού της και στα άρθρα 17 και 13 των Καταστατικών FIFA και UEFA, αντίστοιχα.

Σχόλια