Αθλητισμός

Μεθοδεύουν (στην ΕΠΟ), άμεση εφαρμογή για «οικειοθελή υποβιβασμό»;

Την ώρα που ετοιμάζουν νέες μεθοδεύσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η πληροφορία που κάνει από χθες έντονα την κυκλοφορία της σε ποδοσφαιρικούς κύκλους και αφορά την προώθηση της άμεσης εφαρμογής των μέτρων για ομάδες που επιλέγουν «οικειοθελή υποβιβασμό», φανερώνει ότι οι άνθρωποι που διοικούν την ΕΠΟ, δεν έχουν ούτε ιερά, ούτε όσια. Σύμφωνα με σοβαρές «πηγές» υπάρχει η τάση από παράγοντες της Ομοσπονδίας, να κοντράρουν την γνωστή (ηθική και νομική) θέση του υφυπουργού Πολιτισμού  Σταύρου Κοντονή για εφαρμογή των μέτρων μετά την περίοδο 2015-16, προκειμένου να δείξουν ότι το… καταραμένο και σκανδαλώδες αυτοδιοίκητο στη ποδοσφαιρική τους γυάλα, τους ανήκει! Φυσικά, για να πλήξουν τον ΟΦΗ και τη Νίκη Βόλου!

Όλα αυτά μετά την… πορτοκαλάδα που ήπιαν από τη FIFA,  στην κόντρα τους με τον κ. Κοντονή, φαίνεται ότι ορισμένοι παράγοντες του «αμαρτωλού χώρου» σκέφτηκαν να παίξουν ένα… παιγνιδάκι πάνω στις πλάτες ομάδων και ανθρώπων. Κι ενώ τα ρεπορτάζ από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, κάνουν λόγο ότι η όποια απόφαση,  θα ισχύσει ακριβώς όπως το έχει διακηρύξει ο κ. Κοντονής, κάποιοι σχεδιάζουν να κάνουν κόλαση τη γενική συνέλευση θέτοντας θέμα άμεσης εφαρμογής της απόφασης!

 Πολλά θα δείξουν πάντως, νωρίτερα στις 10 Ιουνίου, από τα όσα θα διαδραματισθούν επί του θέματος, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ, όπου  αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση πρόταση τροποποίησης του ΚΑΠ σύμφωνα με την οποία όποια ομάδα που υποβιβάζεται ή ανέρχεται κατηγορία και επιλέγει να μην αγωνιστεί σε αυτήν αλλά στο εθνικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, δεν θα δύναται για τρία χρόνια να ανέβει κατηγορία και εφόσον ανέβει, εφόσον θέλει να αγωνιστεί με την ονομασία και το σύμβολο που είχε, ακόμα κι αν έχει αλλάξει ΑΦΜ, θα πρέπει να εξοφλήσει οφειλές προς παίκτες, προπονητές και διαμεσολαβητές που είχε όταν επέλεξε να αγωνιστεί στην Γ΄ Εθνική. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να αλλάξει ονομασία και σύμβολο. Για τους σχεδιασμούς των κυρώσεων, αναφέρθηκε χθες αναλυτικό  ρεπορτάζ του soccerplus.gr, τονίζοντας τα εξής:

Επίσης συνδυαστικά με την παραπάνω πρόταση η οποία αποτελεί πρόπλασμα, αναμένεται να προβλέπονται ποινές σε φυσικά πρόσωπα που συνδέονται με αυτές τις ομάδες ή με ομάδες που αποχώρησαν από τα πρωταθλήματα που αγωνίζονταν πριν αυτά ολοκληρωθούν.

Τέλος εξετάζεται όταν μια ομάδα αποφασίζει ενώ βαθμολογικά δεν έχει υποβιβαστεί, να αγωνιστεί στην Γ' Εθνική προκειμένου να σβήσει τα χρέη της αλλάζοντας ΑΦΜ να επιστρέψει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα να μην υποβιβάζεται στη Γ' Εθνική αλλά στο τοπικό πρωτάθλημα.

Στο θέμα αυτό έχει αναφερθεί και ο Υφ. Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής ο οποίος έχει προαναγγείλει ότι θα περάσει σχετικό νόμο τροποποιώντας τον υφιστάμενο που με την σύμφωνη γνώμη της ΕΠΟ άνοιγε αυτό το παράθυρο. Ο νόμος θα ισχύσει για τις περιπτώσεις ομάδων που πιθανόν ακολουθήσουν αυτήν την πορεία μετά το τέλος της σεζόν 2015 - 2016. Σε δηλώσεις του για το θέμα ο κ. Κοντονής έχει υποστηρίξει τα εξής:

«Είναι όνειδος για ένα ευνομούμενο κράτος και για ένα κράτος δικαίου να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Δηλαδή μια ανώνυμη ποδοσφαιρική εταιρεία μετά από τις επιλογές των διοικούντων της να πέφτει στη πολύ χαμηλή κατηγορία, στην ερασιτεχνική και μετά από μερικά χρόνια να αποκαθίσταται σαν να μην τρέχει τίποτα, χωρίς να υπάρχει κανέναν κόστος. Δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, διότι υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν έχουν πληρωθεί και ανοιχτά ζητήματα. Δεν μπορούμε να το παρακάμψουμε, θα προβλέψουμε μια ρύθμιση για τους πάντες, από εδώ και πέρα για να μη φανεί ότι μεροληπτούμε προς όφελος κάποιου».

-Θα τολμήσουν;

Σχόλια