default-image

Έντονος προβληματισμός στον ΠΑΟΚ

Ποδόσφαιρο
Έντονος προβληματισμός στον ΠΑΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόλυτη σιωπή, σκυμμένα κεφάλια και απογοήτευση ήταν η εικόνα που μπορούσε να δει κάποιον στην αποστολή του ΠΑΟΚ (για άλλη μία φορά) στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Ωστόσο, αυτή τη φορά ο Γιώργος Γεωργιάδης προχώρησε σε μία κίνηση που δεν συνηθίζεται από τους προπονητές, καθώς συγκέντρωσε τους ποδοσφαιριστές του στο αεροδρόμιο και τους μίλησε πριν αναχωρήσουν με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Ο υπηρεσιακός τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» ήταν στεναχωρημένος και εκνευρισμένος για τη χθεσινή ήττα της ομάδας από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και πλέον ορατός είναι ο κίνδυνος να υποθηκευτεί και η επόμενη σεζόν του συλλόγου.

Το εφιαλτικό σενάριο

Σε… εφιάλτη εξελίσσεται λοιπόν  η φετινή σεζόν για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος μετά τα Χριστούγεννα έμεινε εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος και στα πλέι οφ από χθες βρίσκεται στην τρίτη θέση της ειδικής βαθμολογίας.

Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για τον «Δικέφαλο του Βορρά» και θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο αν η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη δεν καταφέρει να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στη συγκεκριμένη διαδικασία, κερδίζοντας το καλό εισιτήριο και την απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Europa League.

Οι Θεσσαλονικείς καλούνται στους επόμενους δύο αγώνες με Ατρόμητο (εντός) και Αστέρα (στην Τρίπολη) να πάρουν τις νίκες που χρειάζονται για την επίτευξη του παραπάνω στόχου.

Τα πράγματα, όμως, δεν εξαρτώνται αποκλειστικά μόνο από τους «ασπρόμαυρους» αλλά και από τις άλλες δύο ομάδες που έχουν να παίξουν με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος κατάφερε να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στα πλέι οφ, πλέον είναι αδιάφορος και θα δώσει άδεια σε αρκετούς παίκτες για να ξεκουραστούν.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Γεωργιάδης περιμένει να διαπιστώσει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι τραυματίες που δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει στη Λεωφόρο. Συγκεκριμένα, ο Αθανασιάδης και ο Μακ δεν έπαιξαν χθες λόγω ενοχλήσεων. Ο Τζιόλης εξέτισε την ποινή για τις κάρτες που συμπλήρωσε, αλλά εκτός θα παραμείνουν οι Γλύκος και Σαλπιγγίδης και ο Νομπόα έχει ήδη φύγει για το Κόπα Αμέρικα.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΑΟΚ είναι αναγκαίο να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται, αφού το χειρότερο σενάριο τον θέλει να ξεκινάει προετοιμασία στα τέλη του μήνα που μόλις ξεκίνησε, ενώ ακόμη δεν έχει βρεθεί ο νέος προπονητής και το ρόστερ σίγουρα θα είναι λειψό, κάτι που θα επηρεάσει ολόκληρη τη λειτουργία της ομάδας.

Συγκεκριμένα, αν ο «Δικέφαλος του Βορρά» τερματίσει στην τέταρτη θέση θα παίξει στις 16 Ιουλίου και 23 Ιουλίου στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, αν τερματίσει τρίτος θα παίξει στον γ’ προκριματικό (30 Ιουλίου και 6 Αυγούστου) και αν πάρει τη δεύτερη θέση, τότε θα αγωνιστεί στους ομίλους που είναι προγραμματισμένο να αρχίσουν στις 17 Σεπτεμβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News