Αθλητισμός

Μπλάτερ: «Τους συγχωρώ, όμως δεν ξεχνώ»

Την απάντησή του στον Μισέλ Πλατινί που απείλησε ότι η  UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο να φύγει από τη FIFA μετά τις εκλογές, έδωσε ο Σεπ Μπλάτερ.

 Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μετά και την επανεκλογή του, έβαλε στο... στόχαστρό του τον πρόεδρο της UEFA, αλλά και τις ΗΠΑ, μετά τα όσα συνέβησαν και με το σκάνδαλο διαφθοράς!   

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αγγλία ήταν υποψήφιες για να διοργανώσουν Μουντιάλ τα επόμενα χρόνια και έχασαν, τίποτα δεν μπορεί να μου βγάλει από το μυαλό πως οι επιθέσεις τους ήταν απλά συμπτώσεις. Εάν οι ΗΠΑ έχουν να αντιμετωπίσουν εγκλήματα που αφορούν Αμερικανούς πολίτες τους συλλαμβάνουν εκεί, και όχι στη Ζυρίχη όπου διεξάγεται ένα συνέδριο», τόνισε ο Σεπ Μπλάτερ και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Μισέλ Πλατινί, υπογραμμίζοντας: «Από την πλευρά της UEFA και του προέδρου της έλαβε χώρα μία πραγματική εκστρατεία μίσους. Δεν προερχόταν από ένα μόνο πρόσωπο αλλά από έναν οργανισμό που δεν έχει κατανοήσει πως το 1998 έγινα πρόεδρος. Εγώ τους συγχωρώ όλους, όμως δεν ξεχνώ. Χρειάζεται πάντως να συνεχίσουμε να έχουμε σχέσεις με τον Μισέλ Πλατινί. Η FIFA δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς την UEFA και το αντίστροφο».

Να αναφέρουμε πως ο 79άχρονος πρόεδρος της FIFA επανέλαβε πως οι τελικές φάσεις του Μουντιάλ το 2018 και το 2022 θα διεξαχθούν κανονικά σε Ρωσία και Κατάρ. Επίσης, υπενθύμισε πως όσον αφορά στο Μουντιάλ του 2026 μπορούν να διεκδικήσουν την ανάληψη της διοργάνωσης όλες οι χώρες, πλην εκείνων που συμμετείχαν στην υποψηφιότητα για το 2022.

Σχόλια