Αθλητισμός

FIFA: Έρχεται νέος γύρος συλλήψεων

Δεν έχει τελειώσει η έρευνα της IRS, της φορολογικής υπηρεσίας των ΗΠΑ για τη FIFA και αναμένεται να υπάρχει νέος κύκλος απαγγελίας κατηγοριών.

Αυτό δήλωσε ανώτερο στέλεχος της IRS στην εφημερίδα «The New York Times», καθώς η ποινική έρευνα για τις πρακτικές της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου συνεχίζεται.

Πολλά ανώτερα στελέχη της FIFA αντιμετωπίζουν διώξεις για δωροληψία, ωστόσο δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον του προέδρου της, του Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος επανεξελέγη την Παρασκευή.

«Μπορώ να πω με αρκετή βεβαιότητα ότι θα υπάρξει άλλος ένας γύρος απαγγελίας κατηγοριών», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Γουέμπερ, επικεφαλής της διεύθυνσης της IRS. Η εφημερίδα σημείωσε πως ο Γουέμπερ δεν θέλησε να διευκρινίσει ποια άλλα πρόσωπα πρόκειται να αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις, ή εάν ο Σεπ Μπλάτερ είναι ανάμεσά τους.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι και νομικά πρόσωπα τα οποία ενέχονται σε εγκληματικές ενέργειες», σημείωσε ακόμα ο Γουέμπερ.

Οι αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν την περασμένη Τετάρτη ότι εννέα στελέχη ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών και πέντε στελέχη εταιρειών μέσων ενημέρωσης και δημοσίων σχέσεων διώκονται για υποθέσεις δωροδοκίας ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων και πλέον σε μια περίοδο 24 ετών. Κατά τις αμερικανικές αρχές, η έρευνα που διεξήχθη αποκάλυψε περίπλοκες μεθόδους νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, εκατομμύρια δολάρια αδήλωτα έσοδα και δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμούς σε υπεράκτια πιστωτικά ιδρύματα, δικαιούχοι των οποίων είναι στελέχη της FIFA. Η IRS δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής τις δηλώσεις του Γουέμπερ.

Σχόλια