Αθλητισμός

Ξανά πρόεδρος παρά τα σκάνδαλα ο Μπλάτερ

Ο Ζεπ Μπλάτερ παρέμεινε στον προεδρικό θώκο της FIFA καθώς επικράτησε στις εκλογές του πρίγκιπα Αλί μπιν αλ Χουσεΐν παρά τον καταιγισμό των σκανδάλων.

Έτοιμος για μία θητεία ακόμη, την πέμπτη, στην προεδρία της FIFA είναι ο Ζεπ Μπλάτερ, ο οποίος επανεξελέγη στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στη Ζυρίχη κατά τη διάρκεια του 65ου συνεδρίου.

Από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία είχε γίνει φανερό πως ούτε αυτήν τη φορά θα υπήρχε αλλαγή στην ηγεσία της FIFA, αφού ο Μπλάτερ είχε συγκεντρώσει 133 ψήφους, έναντι 73 του Αλί μπιν αλ Χουσεΐν, ενώ υπήρξαν και τρία άκυρα.

Ακολούθησε ομιλία του Ιορδανού πρίγκιπα που ανακοίνωσε πως αποσύρεται από τη δεύτερη, ενώ ευχαρίστησε εκείνους που είχαν το θάρρος -όπως είπε- να τον ψηφίσουν.

Ο Μπλάτερ εκλέγεται για πέμπτη φορά πρόεδρος (1998, 2002, 2007, 2011 οι προηγούμενες) και σίγουρα αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι τίποτα λιγότερο από έναν προσωπικό θρίαμβο αλλά και σαφής ένδειξη του δικτύου συνεργειών που έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια, αφού υπήρξε και γενικός γραμματέας από το 1981 πριν αναλάβει την προεδρία.

Σχόλια