Αθλητισμός

Εκλογές εν μέσω... σκάνδαλου για τη FIFA

Το σκάνδαλο… σκάνδαλο αλλά και οι εκλογές… εκλογές! Ο Ζεπ Μπλάτερ δεν αποφάσισε να αναβάλει τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της FIFA παρά το σκάνδαλο διαφθοράς των μελών της που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Έτσι σήμερα, ο νυν πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας θα κοντράριστεί με τον πρίγκιπα, Αλί μπιν αλ Χουσεϊν για τον προεδρικό θώκο της σε μια μάχη η οποία έχει χωρίσει τον ποδοσφαιρικό κόσμο στα δύο.

Για να κερδίσει κάποιος από τον πρώτο γύρο πρέπει να συγκεντρώσει τα 2/3 των 209 ψήφων των ομοσπονδιών. Στον δεύτερο γύρο εκλέγεται όποιος υποψήφιος έχει τις περισσότερες ψήφους.

Μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε οι εκλογές έχουν γίνει ντέρμπι. Ο Μισέλ Πλατινί χθες τάχθηκε στο πλευρό του πρίγκιπα, Αλί και άφησε να εννοηθεί ότι οι 46 ομοσπονδίες - μέλη της θα ακολουθήσουν την δική του… γραμμή. Χθες Ασία και Αφρική επισήμως δήλωσαν τη στήριξή τους στο πρόσωπο του Μπλάτερ.

Πλέον, το ζήτημα είναι τι θα επιλέξουν οι ομοσπονδίες της Κεντρικής και της Νοτίου Αμερικής. Πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο ήταν δεδομένο ότι θα στηρίξουν τον Ζεπ Μπλάτερ. Μετά από ό,τι συνέβη όμως τις τελευταίες ημέρες αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο.

Σχόλια