Αθλητισμός

Πετράκης: "Ο ΟΦΗ πρέπει να ανέβει αμέσως"

Η προσπάθεια… επανεκκίνησης του ΟΦΗ βρέθηκε στο επίκεντρο την Δευτέρα, στην τηλεοπτική παρουσία του Γιάννη Πετράκη στην εκπομπή «Μικτή Ζώνη» της ΚΡΗΤΗ TV.

Ο έμπειρος τεχνικός που έχει συνδέσει το όνομα του με την ομάδα του Ηρακλείου σε πολλά επίπεδα, τόνισε ότι η άμεση άνοδος από τη Γ' Εθνική θεωρείται κάτι αυτονόητο.

Επισήμανε, ότι θεωρεί «κλειδί» την καλή εκτίμηση των δεδομένων, ενώ σχολίασε και την ως τώρα διαμόρφωση του διοικητικού τοπίου.

«Δεν μένουμε στα παλιά, παρά μόνο μαθαίνουμε από αυτά. Ο ΟΦΗ είναι μεγάλο ποδοσφαιρικό μέγεθος. Αυτό είναι το ένα και το δεύτερο είναι πως και μέσα από ποιες διαδικασίες θα αποκτήσει την αίγλη και τη δυναμική που έχει. Τα δεδομένα λένε ότι οδεύει στην Γ' Εθνική. Κατά τη γνώμη μου, χρειάζεται καλή εκτίμηση της κατάστασης. Ποιος είσαι, που είσαι και ποια είναι τα δεδομένα της κατηγορίας, πως πρέπει να οργανωθεί και φυσικά με βάσει το στόχο, που δεν μπορεί να είναι άλλος από την άνοδο. Το μέγεθος του ΟΦΗ αυτό προστάζει. Δεν μπορεί να μείνει στην Γ' Εθνική, γιατί κανείς δεν ξέρει πως εξελίσσονται τα πράγματα. Είναι κλειδί να εκτιμηθεί σωστά η κατάσταση. Κανείς δεν πρέπει να νομίζει, ότι επειδή είναι ο ΟΦΗ, θα του λένε οι υπόλοιποι έλα να κερδίσεις, γιατί τότε μοιραία δε θα πετύχει το στόχο. Πρέπει να δημιουργηθεί μια ομάδα, που θα δίνει το 100% και θα είναι δύο… σκαλοπάτια από τις υπόλοιπες. Πρέπει να ληφθούν υπόψη τα πλαστικά γήπεδα, οι διαιτησίες και οι επί μέρους συνθήκες, σε μια τέτοια κατηγορία. Όλα αυτά αφού, προκύψει διοίκηση με τη δυναμική και την αίγλη του ΟΦΗ», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε: «Διαβάζω ότι έχει γίνει μια κίνηση από σημαντικούς ανθρώπους. Από την άλλη, σε μια τέτοια κατάσταση, δεν υπάρχει πάντα συνεννόηση. Το ποδόσφαιρο είναι σε μια συνεχή ροή και είναι λογικό να προκύπτουν διαφωνίες. Δεν βλέπω τη λύση του ενός, άρα αυτή η ομάδα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της αυτά τα δεδομένα. Αυτό βέβαια αφορά όλες τις ποδοσφαιρικές ομάδες».

Ο έμπειρος τεχνικός παρακολούθησε το παιχνίδι ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα σε επίπεδο Κ20 και μίλησε για τα ταλέντα που δεν πρέπει να απαξιωθούν: «Παρακολούθησα με ενδιαφέρον το παιχνίδι κάτω των 20 ετών ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Παιδιά σαν τον Μπολάκη και τον Δαμιανάκη ήδη έχουν δείξει το ταλέντο τους και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να απαξιωθούν. Από κει και πέρα, υπάρχουν και μικρότεροι σε ηλικία με εξαιρετικά στοιχεία».

Κλείνοντας, για την προσωπική του διαδρομή υπογράμμισε: «Εγώ προσωπικά δουλεύω καθημερινά για να γίνομαι καλύτερος και αυτό όπου με οδηγήσει. Έτσι είναι οι προπονητές για να μπορούν να διαχειριστούν καταστάσεις, όσο περίπλοκες κι αν δείχνουν».

Σχόλια