Αθλητισμός

Τα παιδιά, οι επίσημοι καλεσμένοι στο Ευρωπαϊκό Στίβου

Αυτό το καλοκαίρι «η καρδιά του ευρωπαϊκού στίβου χτυπά στην Κρήτη για τα παιδιά». Σήμερα ξεκίνησαν οι εγγραφές για την "Παιδική Κερκίδα" του Παγκρητίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Στίβου 2015, στην οποία μπορούν να βρεθούν ως θεατές παιδιά, σχολεία, σύλλογοι γονέων και αθλητικοί σύλλογοι κ.λπ. υποβάλλοντας απλά μια αίτηση και λαμβάνοντας τη διαπίστευση για την παραμονή τους στο στάδιο τις ημέρες των αγώνων.

Η δημιουργία και ο συντονισμός αποκλειστικά παιδικής κερκίδας εντάσσεται στο πλαίσιο της διεθνούς επικοινωνιακής καμπάνιας "Athletics in the land of culture", του ΣΕΓΑΣ, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων Στίβου Α' Κατηγορίας στις 20-21 Ιουνίου 2015 στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που φέρει τη σφραγίδα του Τμήματος Κοινωνικής Ευθύνης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού, των στελεχών της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, με στόχο την προσέλκυση των νέων του νησιού να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να έλθουν σε άμεση επαφή με τα αγωνίσματα του στίβου.   

Κάθε παιδί, σχολείο ή αθλητικός σύλλογος μαζί με την εγγραφή θα παραλαμβάνει την απαραίτητη διαπίστευση για κάθε παιδί, ενώ με την είσοδό τους στο στάδιο θα παίρνουν το απαραίτητο μπλουζάκι και καπέλο.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν από σήμερα μέχρι και τις 15 Ιουνίου και γίνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες από 9:00 μέχρι 14:30, σε ένα από τα παρακάτω σημεία:

* Περιφέρεια Κρήτης - Γραφείο Ι5 (Γιώτα 5), τηλ. 2813-400378

* Δήμος Ηρακλείου - Γραφείο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς & Εθελοντισμού, κτίριο Ανδρόγεω, 3ος όροφος, 2813409232

* Παγκρήτιο Στάδιο - Γραμματεία Κολυμβητηρίου - Γυμναστηρίου, 2810264560 και 2810264570

* Δημοτικό Γυμναστήριο Πατελών - Γραμματεία, 2810215080

* Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης - Στάδιο Ελευθερίας, 2810253587

Για τα σχολεία, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, αθλητικούς συλλόγους/Ομοσπονδίες, μπορείτε να στείλετε με e-mail: k.agelaki@crete.gov.gr τη συνολική κατάσταση των παιδιών. Στην περίπτωση σχολείων θα έλθει στο σχολείο εκπρόσωπος του προγράμματος για να παραλάβει τις αιτήσεις των γονέων και να παραδώσει τις διαπιστεύσεις των παιδιών (πληροφορίες: κ. Χρήστος Λίτσικας, υπεύθυνος προγράμματος KIDS ATHLETICS, 6973221733).

Με την κατάθεση των αιτήσεων ο εκπρόσωπος του σχολείου ή του συλλόγου γονέων θα παίρνει από τους οργανωτές αντίστοιχες διαπιστεύσεις (όσες αριθμητικά είναι και τα παιδιά του σχολείου που δήλωσαν συμμετοχή) και θα τις μοιράζει στα παιδιά, για να τις φοράνε στο στάδιο.

Μετά τη διανομή των διαπιστεύσεων, τα παιδιά είναι πλέον μέλη ως «θεατές» της παιδικής κερκίδας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων Στίβου - Heraklion 2015.

Η "Παιδική Κερκίδα" θα βρίσκεται στην ανατολική πλευρά των κερκίδων του σταδίου και στις θύρες 11 και 12. Τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς τους, κηδεμόνες, συγγενείς κ.λπ. και γενικότερα από ενήλικα άτομα που θα έχουν την ευθύνη και τη μέριμνα για τα παιδιά τους τόσο για τη μετακίνηση προς και από το στάδιο, όσο και για τη συνολική παραμονή τους ως θεατές στην "Παιδική Κερκίδα". Οι συνοδοί των παιδιών θα μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες μαζί με τα παιδιά τους. Την παιδική κερκίδα συντονίζει ο Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία "Ηλιαχτίδα".

Και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Κρήτης, «με διαπιστεύσεις και φορώντας τα συλλεκτικό μπλουζάκι και καπέλο των αγώνων η Εθνική μας ομάδα περιμένει το χειροκρότημα και την υποστήριξή τους στην προσπάθειά της για μια θέση στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας, που θα την οδηγήσει στην άνοδο στη μεγάλη κατηγορία».

Δείτε το επίσημο σποτ των αγώνων

Επίσημη ιστοσελίδα: www.heraklion2015.gr

Σχόλια