Αθλητισμός

31 Μαΐου οι πρώτοι "Πυργιώτιοι Αγώνες" στο Τυμπάκι

Την Κυριακή 31 Μαΐου θα διεξαχθούν οι πρώτοι "Πυργιώτιοι Αγώνες" στο Τυμπάκι που διοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυμπακίου, τους διοργανωτές του Run Matala και του "Αγώνα Δρόμου Βιάννου".

Στόχος των διοργανωτών είναι να παρακινήσει τους πολίτες, κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής να στραφούν στον αθλητισμό και να γνωρίσουν τις όμορφες γωνιές του Τυμπακίου.

Σε ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται ενδεικτικά:

«Να παρακινήσουμε τον κόσμο να συμμετάσχει σε τέτοιες διοργανώσεις!.. Να προσελκύσουμε κόσμο από όλα τα μέρη να έρθει να γνωρίσει τον τόπο μας!.. Να τρέξει κατά μήκος της παραλίας του Κόκκινου Πύργου, με τη χρυσή αμμουδιά από τη μια πλευρά και το βουνό του Ψηλορείτη από την άλλη. Να τρέξει στα γραφικά χωριά με τους φιλόξενους κατοίκους, την πανοραμική θέα προς το Λιβυκό Πέλαγος και τους αμέτρητους ελαιώνες στο κάμπο της Μεσαράς».

Οι διαδρομές έχουν ως εξής:

* Αγώνας 5 χιλιομέτρων: Τυμπάκι - Κόκκινος Πύργος - Τυμπάκι.

* Αγώνας 13,5 χιλιομέτρων: Τυμπάκι - Λαγολιό - Κλήμα - Τυμπάκι.

* Αγώνας 13,5 χιλιομέτρων σε μικτό "τερέν" (άσφαλτο και χωματόδρομο) με 185 μέτρα υψομετρική διαφορά: Η διαδρομή απαιτεί ικανοποιητικό επίπεδο φυσικής κατάστασης και έχει όριο τερματισμού 2 ώρες και 30 λεπτά.

* Διαδρομή 5 χιλιομέτρων: Μια εύκολη διαδρομή για αθλητές μικρότερων αποστάσεων αλλά και για αρχάριους και για αυτούς που θα ήθελαν απλά να περπατήσουν.

* Διαδρομή 1.000 μέτρων για τους μικρούς φίλους του Συλλόγου: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο μαθητές δημοτικού.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ως εξής:

Συμμετοχή θα μπορούν όλοι να δηλώσουν ηλεκτρονικά σε αυτόν το σύνδεσμο: https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=4da11f41d772f08570abfed0d6a88a3c αλλά και σε προκαθορισμένα σημεία στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φαιστού.

Οι αγώνες των 13,5 και 5 χιλιομέτρων θα χρονομετρηθούν ηλεκτρονικά, ενώ οι διαγωνιζόμενοι θα παραλαμβάνουν το τσιπάκι και τον αριθμό τους την ημέρα του αγώνα από τη γραμματεία στην κεντρική πλατεία Τυμπακίου.

Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ για τους αγώνες των 13,5 και 5 χιλιομέτρων αντίστοιχα. Η συμμετοχή για μαθητές δημοτικού είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνήσετε στα τηλέφωνα 6953004642 και 6976699033, ενώ υπάρχει και σχετική σελίδα στο facebook.

«Σας περιμένουμε όλους να κάνουμε αυτήν την κίνηση θεσμό», αναφέρει στο κάλεσμά του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπακίου.

Σχόλια