Αθλητισμός

Αναπολιωτάκης: «Κάναμε έναν πάρα πολύ καλό αγώνα»

Συγκλονιστική εξέλιξη και δραματικό φινάλε είχε το 37ο Ράλι Κρήτης, με τους Αναπολιωτάκη-Χαλκιαδάκη να πανηγυρίζουν την πρωτιά, αφήνοντας πίσω τους μόλις πέντε δευτερόλεπτα τους Πιτσάκη-Πολυζώη. Οι πρωταγωνιστές μίλησαν μετά τη λήξη του αγώνα εκφράζοντας την ικανοποίησή τους.

Ο μεγάλος νικητής Γιώργος Αναπολιωτάκης τόνισε: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι. Ευχαριστώ όλους τους αφανείς ήρωες που έχουν δουλέψει αρκετά για να έρθει το αποτέλεσμα. Κάναμε ένα πάρα πολύ καλό αγώνα, χωρίς λάθη. Ο Μανόλης Πιτσάκης οδήγησε πάρα πολύ γρήγορα, είχαμε μια κόντρα σε όλες τις ειδικές και όλες ήταν με πολύ μικρές διαφορές. Θέλαμε τη νίκη γιατί στο Ράλι του Βόλου είχαμε εγκαταλείψει και μας είχε φέρει πίσω στο Πανελλήνιο Κύπελλο. Τώρα με την εγκατάλειψη του Καρπάνου επανερχόμαστε στο προσκήνιο».

Ο συνοδηγός του Αλέκος Χαλκιαδάκης πρόσθεσε: «Πήγαν όλα όπως τα είχαμε σχεδιάσει. Δουλέψαμε πάρα πολύ, ετοιμαστήκαμε πάρα πολύ καλά, μας ετοίμασαν το αμάξι πάρα πολύ καλά και δικαιωθήκαμε».

Ο δεύτερος στη γενική Μανόλης Πιτσάκης θεωρεί ότι «ήταν ένας πάρα πολύ ωραίος αγώνας, ο οποίος εξελίχθηκε σε ντέρμπι. Κέρδισε ο καλύτερος. Εμείς κερδίσαμε τις τέσσερις από τις επτά ειδικές, αλλά οι Αναπολιωτάκης-Χαλκιαδάκης νομίζω ότι άξια κέρδισαν τον τίτλο της 1ης γενικής. Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι από την επίδοσή μας και από το νέο αυτοκίνητο. Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας».

Ο συνοδηγός του Γιώργος Πολυζώης θεωρεί ότι «ήταν καλή η επιλογή να γίνει το ράλι το Μάιο, γιατί βοηθά τον κόσμο να έρθει στα βουνά. Ήταν ένας επιτυχημένος αγώνας».

Ο Γιάννης Νικολιδάκης (με συνοδηγό τον Μάνο Πετούση) τερμάτισε στην 4η θέση και, όπως είπε, «είμαστε ικανοποιημένοι. Δεν πιστεύαμε ότι θα τρέχαμε καν λόγω κάποιων προβλημάτων που είχε το αυτοκίνητό μας. Χωρίς το μηχανικό μας τον Παναγιώτη Πετρούτσο και το φανοποιό μας Γιάννη Σφίγγο δε θα ήμασταν στην αφετηρία. Σκοπός μας ήταν ο τερματισμός και τα καταφέραμε».

Από την πλευρά των διοργανωτών, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Μανόλης Διακάκης τόνισε: «Όλοι είναι ευχαριστημένοι, αγωνιζόμενοι, θεατές και οργανωτές. Ήταν ένας πάρα πολύ καλός αγώνας, αν όχι ο καλύτερος που έχει γίνει ως τώρα».

Σχόλια