default-image

Έσπασε τα δοκάρια και χάνει την 1η θέση

Ποδόσφαιρο
Έσπασε τα δοκάρια και χάνει την 1η θέση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύτιμο έδαφος για την κατάκτηση της 1ης θέσης στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας έχασε ο ΠΑΟΚ καθώς είχε τρία δοκάρια, αλλά έμεινε στο 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» πραγματοποίησε σχετικά καλή εμφάνιση αλλά όποτε πλησίαζε το γκολ είτε τα δοκάρια της εστίας του Θεοδωρόπουλου (2 Κουλούρης, ένα ο Μακ), είτε τα απρόσεκτα τελειώματα του στερούσαν το γκολ. Από την άλλη, οι Αρκάδες μπορεί να μην απείλησαν ιδιαίτερα με τις αντεπιθέσεις, όμως ο βαθμός τους τόνωσε ψυχολογικά και τους βοηθάει σημαντικά για την συνέχεια. Αντίθετα, η ομάδα του Γεωργιάδη κινδυνεύει σοβαρά πλέον να χάσει την επαφή με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, που αν νικήσει τον Ατρόμητο θα ξεφύγει στο +4.

Κατά την διάρκεια του ημιχρόνου τιμήθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την προσφορά του στην ομάδα ο Λίνο. Ο Βραζιλιάνος παρακολούθησε το παιχνίδι από τα επίσημα μαζί με τον Πάμπλο Γκαρσία, που ανέλαβε συντονιστικό ρόλο στο αγωνιστικό τμήμα.

Αρκετά δραστήριος εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Οι παίκτες του Γεωργιάδη, έκαναν σαφή την πρόθεσή τους για γρήγορο γκολ, το οποίο κυνήγησαν κυρίως με επιθέσεις από τα αριστερά. Μάλιστα, στάθηκαν άτυχοι στο 5ο λεπτό, όταν το σουτ του Μακ, βρήκε στο δοκάρι. Ο Αστέρας, ξεπέρασε το «μούδιασμα» του πρώτου δεκάλεπτου, ανέβασε κάπως τις γραμμές όμως η άμυνά του ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τον Σλοβάκο και τον Περέιρα, που έδειξαν αρκετά κεφάτοι.

Οι επιθετικές «εκλάμψεις» των Αρκάδων δεν ανησύχησαν σχεδόν καθόλου τον Ιτάνζ και τους αμυντικούς του, που δεν αντιμετώπισαν προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι. Αντίθετα, μετά την μεγάλη ευκαιρία του Μακ (26'), έχασαν την επιθετική τους φρεσκάδα και δεν μπορούσαν να μπουν στην αντίπαλη περιοχή, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να πάρουν σημαντικές ανάσες. Οι παίκτες του Βεργέτη ευνοήθηκαν και από τις δυνατές μονομαχίες στην μεσαία γραμμή, οι οποίες δεν επέτρεπαν στον «δικέφαλο του Βορρά» να ανεβάσει τον ρυθμό κι έτσι το 0-0 δεν άλλαξε στα πρώτα 45 λεπτά.

Άλλο ματς στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου στην Τούμπα. Η άμεση ανάγκη του ΠΑΟΚ για γκολ έδωσε την ευκαιρία στον Αστέρα να βρει χώρους και να αξιοποιήσει για πρώτη φορά -ουσιαστικά- τις αντεπιθέσεις του. Το άγχος και η πίεση μεγάλωναν για τους γηπεδούχους με το πέρασμα των λεπτών, γεγονός που κόστισε στην συνοχή της ομάδας, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε όλες τις γραμμές. Σταδιακά, το πρόβλημα στην δημιουργία διορθώθηκε με τον Κουλούρη να στέκεται κι αυτός άτυχος (στην πρώτη φάση του στο ματς), όταν είδε την κεφαλιά του (65') να γλύφει το δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.

Η γκίνια του «δικέφαλου του Βορρά», αλλά και του νεαρού μεσοεπιθετικού δεν έσπασε, αφού με την συμπλήρωση 70λεπτών, η μπάλα -έπειτα από κοντινή προβολή- σταμάτησε ξανά στο δοκάρι. Όσο πλησίαζε το φινάλε το παιχνίδι άνοιγε επικίνδυνα, αφού και ο Αστέρας συνέχιζε να καιροφυλακτεί στις επιθέσεις στην κόντρα, ενώ η ομάδα του Γεωργιάδη ρίσκαρε ολοένα και περισσότερο. Η πίεση του ΠΑΟΚ έγινε ασφυκτική στο φινάλε, έπειτα και από την ανόητη αποβολή του Φερνάντες (δύο κίτρινες σε πέντε λεπτά). Οι Αρκάδες δεν «λύγισαν» ούτε εκεί και το τελευταίο σφύριγμα του Μάνταλου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 0-0.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Κόστα, Ρατς, Νομπόα, Τζιόλης, Κάτσε, Μακ (72΄ Πόζογλου), Περέιρα, Παπαδόπουλος (60' Κουλούρης)

Αστέρα Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Λούι, Σανκαρέ, Γκοιάν, Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας, Μάσα (88' Ζησόπουλος), Μπαντιμπανγκά (84' Τσοκάνης), Ρόλε (75' Φερνάντες), Μπαράλες

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News