default-image

Σώθηκε η Νιούκαστλ, διασύρθηκε η Λίβερπουλ

Ποδόσφαιρο
Σώθηκε η Νιούκαστλ, διασύρθηκε η Λίβερπουλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λύτρωση έστω και στο τέλος... Ο λόγος για τη Νιούκαστλ, η οποία την τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή της.

Η Νιούκαστλ νίκησε με 2-0 τη Γούεστ Χαμ, πανηγύρισε την πρώτη της νίκη μετά από δέκα αγωνιστικές και θα αγωνίζεται και την επόμενη χρονιά στην πρώτη κατηγορία.

Ο Σισοκό στο 54' άνοιξε το σκορ και το 2-0 ήρθε στο 85' από τον Γκουτιέρες. Ο άνθρωπος που για μήνες ήταν εκτός αγωνιστικών χώρων προκειμένου να ξεπεράσει τον καρκίνο, όχι μόνο επέστρεψε πιο δυνατός, αλλά κατάφερε να βάλει και το κερασάκι στη τούρτα για τη σωτηρία της ομάδας του.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα υποβιβάστηκε η Χαλ. Η περσινή φιναλίστ του Κυπέλλου Αγγλίας έμεινε στο 0-0 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά ακόμη και να νικούσε, δεν θα άλλαζε κάτι. Έτσι η επόμενη χρονιά θα τη βρει στην Τσάμπιονσιπ.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ ξεχωρίζει ο διασυρμός της Λίβερπουλ με 6-1 της Στόουκ. Στο τελευταίο παιχνίδι του Τζέραρντ με τη φανέλα των «κόκκινων» ο αρχηγός σκόραρε, αλλά η ομάδα του δέχτηκε έξι (!) γκολ, για πρώτη φορά μετά το 1963. Επιπλέον, ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της Λίγκας που δέχτηκε πέντε γκολ σε ένα ημίχρονο.

Η Τότεναμ εκμεταλλεύτηκε το στραβοπάτημα της Λίβερπουλ και την προσπέρασε νικώντας την Έβερτον. Έτσι θα μπει απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ η Σαουθάμπτον, η οποία ηττήθηκε από τη Μάντσεστερ Σίτι, θα πρέπει να περιμένει το αποτέλεσμα του τελικού του Κυπέλλου Αγγλίας. Αν η Άστον Βίλα δεν κατακτήσει τον θεσμό, τότε θα βγει στην Ευρώπη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News