Αθλητισμός

Προανήγγειλε την αποχώρησή του ο Κεντίρα

Αποφασισμένος να αποχωρήσει από τη Ρεάλ  Μαδρίτης φαίνεται να είναι ο Σάμι Κεντίρα, ο οποίος με δηλώσεις του ανακοίνωσε ουσιαστικά ότι δε θα συνεχίσει στη «βασίλισσα».

«Ήταν πέντε υπέροχα χρόνια, γεμάτα συναισθήματα. Μου είναι δύσκολο να φύγω, αλλά πρέπει να πω αντίο. Είμαι περήφανος που φόρεσα τη φανέλα της καλύτερης ομάδας του κόσμου για πέντε χρόνια και μαζί της κατέκτησα τα πάντα. Πάντα ήξερα πως είναι μεγάλη υπόθεση να παίζεις για τη Ρεάλ, αλλά αν δεν το κάνεις δεν μπορείς να το αντιληφθείς. Κέρδισα το σεβασμό των προπονητών και των συμπαικτών μου, με τους οποίους δούλευα καθημερινά. Είναι λογικό να σε κατακρίνουν τα ΜΜΕ και οι οπαδοί. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Κεντίρα συνεχίζοντας είπε: «Φέτος ήταν ο πιο δύσκολος χρόνος. Δεν ήταν εύκολο για μένα να παίξω, αλλά ήταν φυσιολογικό να επηρεαστώ, αφού επέστρεψα σε χρόνο-ρεκόρ από σοβαρό τραυματισμό, έπαιξα στον τελικό του Champions League και αμέσως μετά πήγα στο Μουντιάλ. Πιστεύω πως οι τραυματισμοί που είχαν δεν ήταν ο λόγος που δεν αγωνιζόμουν. Είχα πάντα την υποστήριξη του προπονητή, αλλά μου πέρασαν πλαγίως το μήνυμα πως δεν έχω μέλλον στην ομάδα. Ήμουν επαγγελματίας μέχρι την τελευταία μέρα, ο προπονητής με συνεχάρη γι' αυτό, αλλά δεν έπαιζα. Δεν έχω άλλη επιλογή από το να σεβαστώ την επιλογή του συλλόγου», δήλωσε.

Η απόφαση της αποχώρησης όπως αποκάλυψε ήταν δική του: «Μου είχαν κάνει πρόταση ανανέωσης, με τελευταία τον Οκτώβριο, αλλά δεν ήθελα να επεκτείνω για τέσσερα χρόνια, αφού δεν ήξερα αν θα είμαι σε αρκετά καλή κατάσταση για το επίπεδο που απαιτεί η ομάδα. Το Δεκέμβριο αποφάσισα πως το καλύτερο για μένα θα ήταν να αποχωρήσω. Δεν έχει να κάνει με το σύλλογο, η τελευταία πρόταση που μου έγινε ήταν πραγματικά καλή, αλλά ένιωσα πως είχε έρθει η ώρα να φύγω».

Σχόλια