default-image

Ντέρμπι με φόντο το Champions League

Ποδόσφαιρο
Ντέρμπι με φόντο το Champions League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ντέρμπι ανάμεσα στη Λάτσιο και τη Ρόμα ξεχωρίζει από την 37η αγωνιστική της Serie A καθώς θα βρει κάτοχο και το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στο Champions League.

Η Γιουβέντους έχει ήδη κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή και του Κυπελλούχου Ιταλίας κι έτσι όλο το ενδιαφέρον στρέφεται στο πως θα καταμεριστούν οι υπόλοιπες θέσεις.

Όπως φαίνεται αυτό θα συμβεί σε ένα σημαντικό βαθμό στην 37η (και προτελευταία) αγωνιστική της Serie A. Η Λάτσιο φιλοξενεί τη Ρόμα στο κοινό τους… σπίτι. Στο «Ολύμπικο». Σε περίπτωση νίκης τους, οι «τζιαλορόσι» θα σφραγίσουν το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League, καθώς στην παρούσα φάση έχουν έναν βαθμό περισσότερο.

Πάντως, ούτε και η ισοπαλία χαλάει τους φιλοξενούμενους, ενώ αν νικήσουν οι «λατσιάλι» θα έχουν κάνει σημαντικό βήμα για τη δεύτερη θέση, αλλά όχι και αποφασιστικό, έχοντας να παίξουν με την Νάπολι στο «Σαν Πάολο» στο φινάλε του πρωταθλήματος. Οπότε, το +2 δεν τους εξασφαλίζει τίποτα.

Η Νάπολι που παραμονεύει, ελπίζει σε νίκη της Ρόμα, ώστε να είναι ζωντανή (σε περίπτωση νίκης της επί της βαθμολογικά αδιάφορης Γιουβέντους) στο κόλπο για την τρίτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Η Φιορεντίνα θέλει το «τρίποντο» στο Παλέρμο για να είναι σίγουρη ότι θα αγωνιστεί στο Europa League του χρόνου.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη μπήκε «στοπ» στα όνειρα της Τζένοα για συμμετοχή στην Ευρώπη.

Το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής

Σάββατο (23/5)

Γιουβέντους-Νάπολι (19:00)

Τζένοα-Ίντερ (21:45)

Κυριακή (24/5)

Έμπολι-Σαμπντόρια (13:30)

Κιέβο-Αταλάντα (16:00)

Τσεζένα-Κάλιαρι (16:00)

Παλέρμο-Φιορεντίνα (16:00)

Πάρμα-Ελλάς Βερόνα (16:00)

Ουντινέζε-Σασουόλο (16:00)

Μίλαν-Τορίνο (21:45)

Δευτέρα (19:00)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News