Αθλητισμός

Τείνει χέρι βοηθείας η FIFA στην ελληνική κυβέρνηση

Τη βοήθειά της προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση ο Τζιάνι Ινφαντίνο για την επίλυση των προβλημάτων βίας που παρουσιάζονται στα ελληνικά γήπεδα.

Στη σχετική επιστολή, τονίζεται στον Υφυπουργό Αθλητισμού ότι η UEFA είναι έτοιμη να βοηθήσει σε οποιαδήποτε περαιτέρω αναθεώρηση της ελληνικής αθλητικής νομοθεσίας, προτείνοντας ένας εκπρόσωπος της FIFA και ένας της ΕΠΟ επίσης να προσκληθούν να παρακολουθήσουν κάθε σχετική συνάντηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριε Κοντονή

Σας γνωστοποιούμε ότι λάβαμε την επιστολή, με ημερομηνία 12 Μαΐου 2015, με την οποία μας ενημερώνετε ότι το νομοσχέδιο "Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις" έχει εγκριθεί από την ελληνική βουλή. Παρακαλούμε, να γνωρίζετε ότι η UEFA είναι έτοιμη με σεβασμό να βοηθήσει σε οποιαδήποτε περαιτέρω αναθεώρηση της ελληνικής αθλητικής νομοθεσίας. Όμως, θα θέλαμε μετ΄ επιτάσεως να προτείνουμε ένας εκπρόσωπος της FIFA και ένας της ΕΠΟ επίσης να προσκληθούν να παρακολουθήσουν κάθε σχετική συνάντηση. Υποθέτοντας ότι αυτό είναι αποδεκτό από εσάς θα είμαστε ευτυχείς να καθορίσουμε ένα μέλος του νομικού μας τμήματος για να εργαστεί μαζί σας πάνω το θέμα».

Σχόλια