Αθλητισμός

"Τρέχουν" τα επόμενα βήματα στον ΟΦΗ

Την απαρχή των εξελίξεων σηματοδότησε η γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΟΦΗ που έγινε την Δευτέρα, καθώς δίνει τη… σκυτάλη στις άμεσες ενέργειες για την διεξαγωγή της δεύτερης και σαφώς κρισιμότερης.

Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός, ότι βασικό θέμα θα είναι η τελική απόφαση για την εκκαθάριση της εταιρείας και τη συμμετοχή στη Γ' Εθνική, που δείχνει… μονόδρομος.

Η εκλογή διοίκηση χαρακτηρίστηκε… κλειδί, καθώς θεωρείται ασφαλής και γρήγορη… οδός για να δρομολογηθούν οι εξελίξεις. Ήδη από χθες, τα μέλη του νέου σχήματος, που έχει συγκεκριμένο ρόλο να οδηγήσει στη συνέλευση, είχαν αρκετές επαφές με τους νομικούς που χειρίζονται τις υποθέσεις της ΠΑΕ.

Η καταγραφή των πρακτικών της προχθεσινής συνέλευσης, αλλά και αυτών για τη συγκρότηση σε σώμα της νέας διοίκησης, ολοκληρώνεται σε πολύ σύντομο χρόνο. Μάλιστα, ίσως και σήμερα να αποσταλούν στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, που είναι η αρμόδια αρχή για την τυπική ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Το επόμενο… βήμα, θα είναι να «τρέξει» από τους νομικούς και τα στελέχη της ΠΑΕ η προκήρυξη της νέας γενικής συνέλευσης. Αυτό που ξεκαθαρίστηκε, είναι ότι δεν μπορεί να γίνει σε χρόνο συντομότερο από τις 20 μέρες, που προβλέπει η σχετική Νομοθεσία.

Έτσι, σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες οι δύο πιθανές πληροφορίες για την διεξαγωγή της συνέλευσης είναι 10 και 15 Ιουνίου, κάτι που θα ξεκαθαρίσει μέσα στην εβδομάδα και ανάλογα με το πόσο γρήγορα θα κατατεθούν όλα τα έγγραφα. Όσο για τα θέματα, βασικότερο θα είναι η επιλογή συμμετοχής ή όχι στη Football league, ενώ εξίσου σημαντικό είναι και η εκλογή εκκαθαριστών της Ανώνυμης Εταιρείας.

Όλα αυτά θα διευκρινιστούν μέσα από τις απαραίτητες νομικές ενέργειες, ενώ η… διαδρομή που θα ακολουθηθεί, έχει να κάνει όπως λέγεται και με το ποσοστό μετοχών που θα κατατεθεί.

Στην διαδικασία της Δευτέρας ανακοινώθηκε η πρόθεση από την ομάδα Κρητικών επιχειρηματιών να εμπλακούν στα διοικητικά της επόμενης μέρας. Φυσικά αυτή η υπόθεση θα έρθει για τα καλά σε πρώτο πλάνο, όταν φτάσει η ώρα των καθοριστικών αποφάσεων, όπως και όποια άλλη κίνηση προκύψει. Μία υπαρκτή, είναι αυτή του Νίκου Μαχλά, που έχει κάνει συγκεκριμένες επαφές και έχει δηλώσει έτοιμος για δυνατή λύση. Μάλιστα, χθεσινές πληροφορίες λένε, ότι έχει γίνει μια πρώτη ειδοποίηση στα στελέχη του Ερασιτέχνη, για την κατάθεση της δικής του πρότασης, σε χρόνο που θα κριθεί κατάλληλος. Μάλιστα, υπάρχει η πληροφόρηση για δυνατότητα κατάθεση εγγυητικής επιστολής, αλλά και το πλάνο για την Γ' Εθνική και από κει την σταδιακή επάνοδο στην Σούπερ Λίγκα.

Όλα αυτά φυσικά θα κριθούν, όταν έρθει η ώρα για το τελικό βήμα… επανεκκίνησης, με την πλευρά του Ερασιτέχνη να τονίζει ότι το πεδίο είναι ανοιχτό για κάθε ενδιαφερόμενο.

Σχόλια