Αθλητισμός

Απαλλάχθηκε η Βέροια!

Αθωωτική για τη Βέροια ήταν η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα της Ημαθίας (και οι Αρβανιτίδης-Λαναρής) απαλλάχθηκαν απ' τις κατηγορίες για το ματς με τον Ολυμπιακό.

Παρά τις ένορκες καταθέσεις των Δημήτρη Καλαϊτζίδη και Νίκου Γεωργέα, που είχαν ως αποτέλεσμα ν' απαγγελθούν κατηγορίες από τον ανακριτή διαφθοράς, η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας αποφάσισε την απαλλαγή της ομάδας της Ημαθίας, που είχε διωχθεί ποινικά για το παιχνίδι του Ιανουαρίου του 2013.

Πέραν του συλλόγου, συνέπειες δεν θα έχουν ούτε οι Γιώργος Αρβανιτίδης και Γιώργος Λαναρής, στους οποίους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι από τον Γιώργο Ανδρεάδη, αλλά από την αθλητική δικαιοσύνη απαλλάσσονται λόγω αμφιβολιών.

Κατόπιν όλων αυτών, η Βέροια θ' αγωνίζεται και την επόμενη σεζόν στη Σούπερ Λίγκα, εκτός κι αν ασκηθεί έφεση από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα. Αυτό που δεν αλλάζει πάντως, είναι ότι η υπόθεση παραμένει ανοιχτή σε ποινικό επίπεδο, όπου ισχύουν ακόμη φυσικά οι κατηγορίες (και οι περιοριστικοί όροι) στους κατηγορούμενους.

Η σχετική απόφαση αναφέρει τα εξής:

Α) ΠΑΕ Βέροια, Γ.Λαναρή (Γενικό αρχηγό), Γ.Αρβανιτίδη (Πρόεδρο) διότι: «Βάσει των αναφερομένων στην από 11/5/2015 πειθαρχική δίωξη του Υπευθύνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων της ΕΠΟ, η οποία σας κοινοποιείται συνημμένη στην παρούσα, καλείσθε ενώπιον μας την Πέμπτη, 14-5-2015 και ώρα 13:30, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες κατ' άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη»: Απαλλάσσει την ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ κατ΄ άρθρα 20, 22, 38, 39 του Π.Κ. της ΕΠΟ έτους 2014. Απαλλάσσει τους 2ο και 3ο εγκαλουμένους λόγω αμφιβολιών.

Σχόλια