default-image

Αλλάζει ομάδα ο Κουφός

Αθλητισμός
Αλλάζει ομάδα ο Κουφός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αντίο» θα πει πιθανότατα στους Μέμφις Γκρίζλις ο Κώστας Κουφός. Σύμφωνα με το ESPN o Έλληνας σέντερ δεν είναι πολύ ευχαριστημένος από τα κατά μέσο όρο μόλις 16,6 λεπτά συμμετοχής του με τη φανέλα των Γκρίζλις, καθώς επιθυμεί να παίζει στη βασική πεντάδα και είναι πολύ πιθανό να αναζητήσει άλλη ομάδα στο ΝΒΑ. Άλλωστε αυτό θα είναι πολύ δύσκολο να γίνει στους Γκρίζλις, αν παραμείνει τελικά ο Μαρκ Γκασόλ.

Επιπλέον, ο 26χρονος άσος που ξεχωρίζει για την ικανότητά του στην άμυνα, αποσκοπεί και σε ένα μεγαλύτερο συμβόλαιο σε σχέση με τα μόλις 3 εκατ. δολάρια που έλαβε τη φετινή σεζόν. Το ερχόμενο καλοκαίρι μένει ελεύθερος και από την 1η Ιουλίου που ανοίγει το μεταγραφικό παράθυρο στο ΝΒΑ, αναμένεται να κάνουν… ουρά οι ομάδες για χατίρι του. Στον περιορισμένο χρόνο που αγωνιζόταν φέτος ο Κουφός είχε 5,2 πόντους και 5,3 ριμπάουντ με τις «Αρκούδες».

«Καλά πράγματα συνέβαιναν για τους Γκρίζλις κάθε φορά που ο Κουφός έμπαινε στο γήπεδο στη σειρά με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Πάντοτε ήταν ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στη ρακέτα μεν, αλλά ελάχιστα διαφημισμένος. Όμως η μεγάλη συμμετοχή του στα πλέι οφ απέναντι στην ομάδα με τις περισσότερες νίκες στο πρωτάθλημα, έφερε μεγαλύτερη έκθεση στην ικανότητα του Κουφού στην επίθεση γύρω από το καλάθι.

Όμως, ακόμα και πριν από τις καλές εμφανίσεις του στα πλέι οφ, οι άνθρωποι στο Μέμφις ήταν καλά ενημερωμένοι πως το να κρατήσουν τον 26χρονο θα είναι δύσκολο. Δεν είναι μυστικό στις τάξεις της ομάδας ότι ο Κουφός, αν και εκτιμάει όσα έχει μάθει πλάι στον Γκασόλ και τον Ράντολφ, θέλει να αγωνίζεται βασικός. Εάν η ευκαιρία αυτή παρουσιαστεί κάπου αλλού μαζί με μία καλή αύξηση από τα τρία εκατ. δολάρια που έβγαλε αυτή τη σεζόν, μπορείτε να καταλάβετε τι θα γίνει».

«Και η πραγματικότητα είναι ότι ο Κουφός πιθανότατα να προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον σαν ελεύθερος παίκτης. Η προστασία του καλαθιού είναι η δύναμη του, αλλά επίσης τα πήγε πολύ καλά στα πλέι οφ απέναντι στον Όλντριτζ με τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς και δεν έχει αποδειχθεί μόνο αρκετά ανθεκτικός κατά τη διάρκεια της χρονιάς αλλά και ξεκινήσει ως βασικός σε 150 ματς στην καριέρα του», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News