default-image

Πήρε το πρωτάθλημα η Ζενίτ

Ποδόσφαιρο
Πήρε το πρωτάθλημα η Ζενίτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί η  Ζενίτ να έμεινε στο 1-1 με την Ουφά στην Αγία Πετρούπολη, όμως αυτό ήταν αρκετό για να πανηγυρίσει το 5ο πρωτάθλημα στην ιστορία της.

Η Ουφά αγωνίζεται στην «εξορία» για ολόκληρη τη σεζόν, καθώς το γήπεδό της έχει κριθεί ακατάλληλο για την πρώτη κατηγορία. Έτσι, δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει το χατίρι της Ζενίτ και οι ομάδες να παίξουν στην Αγία Πετρούπολη, όπου το τελικό 1-1 στάθηκε αρκετοί, για να κατακτήσουν οι τυπικά φιλοξενούμενοι το 5ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους, καθώς υπερτερούν στην ισοβαθμία της Κρασνοντάρ, που είναι η μοναδική που μπορεί να τους φτάσει.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κοντράρουν τους πρωταθλητές μόνο για τα πρώτα 10', καθώς στη συνέχεια οι παίκτες του Βίλας Μπόας ανέβασαν ταχύτητα και άρχισαν να πιέζουν.

Με κορυφαίο τον Χουλκ, που απείλησε πρώτος, η Ζενίτ έφτασε μία ανάσα από το γκολ, όταν το σουτ του Σάτοβ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, πριν έρθει το 0-1 στο 32'. Δυνατό φάουλ του Χουλκ και η μπάλα στα δίχτυα του Γιουρτσένκο! Στιγμές αργότερα ο Ντάνι δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ της Ουφά στο τετ α τετ, με το 0-1 να μένει μέχρι το ημίχρονο.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Βίλας Μπόας δεν έπαιξαν με την ίδια όρεξη, καθώς ετοιμάζονταν για τη φιέστα, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να φτάσουν στην ισοφάριση και να είναι πιο επιθετικοί.

 Οι παίκτες του Κολιβάνοβ είχαν πρόβλημα στην τελική πάσα και το παιχνίδι κυλούσε χωρίς σημαντικές ευκαιρίες. Αυτά, μέχρι το 87', όταν ο Χάτζιτς με κεφαλιά μετά από σέντρα του Στότσκι έκανε το τελικό 1-1, για να δώσει έναν υπερπολύτιμο βαθμό στην Ουφά, χωρίς να χαλάσει τη φιέστα της Ζενίτ!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News