Αθλητισμός

Ευρωλίγκα κατά Δ. Γιαννακόπουλου

«Η νομική διαδικασία κατά του Γιαννακόπουλου έχει ξεκινήσει»...  

Με τον τρόπο αυτό ο Τζόρντι Μπερτομέου έκανε γνωστό στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους για το Final 4 ότι η... κόντρα του με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα περάσει σε... δικαστικό επίπεδο.

«Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος λειτούργησε πέρα από τους κανονισμούς. Ο Παναθηναϊκός δεν φταίει για το τι κάνει ένας άνθρωπος. Έχει τη δύναμη και την εξουσία για να το κάνει. Δεν μπορούμε λοιπόν, να τιμωρήσουμε χιλιάδες φιλάθλους για έναν άνθρωπο. Η νομική διαδικασία κατά του Γιαννακόπουλου έχει ξεκινήσει», ανέφερε -αρχικά- ο ισχυρός άνδρας της Euroleague και συνέχισε:

«Οι δικηγόροι ετοιμάζουν τη δίκη σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία για να τιμωρηθεί εκτός των αθλητικών νόμων για όσα έκανε. Και φυσικά είναι ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού. Είναι χωρίς αμφιβολία ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού. Το ξέρω ότι είναι ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού. Όλοι γνωρίζουν ότι είναι ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού. Θα έχει συνέπειες και εκτός αθλητισμού».  

Ο Τζόρντι Μπερτομέου αναφέρθηκε και στις ποινές που έχουν επιβληθεί τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και στον Ολυμπιακό...

«Η Ευρωλίγκα δεν είναι ευχαριστημένη με τα αρκετά άσχημα περιστατικά που έγιναν στα γήπεδα ορισμένων ομάδων. Αν οι σύλλογοι δεν μπορούν να παρέχουν ασφάλεια στις περιοχές της ευθύνης τους, αν οι οπαδοί εισβάλουν στο γήπεδο στο τέλος του αγώνα και αν τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των παικτών, των διαιτητών και των άλλων παραγόντων, θα πρέπει να τιμωρούμε τέτοιες συμπεριφορές. Είναι άλλο πράγμα τα επεισόδια έξω από το γήπεδο, όπως έγινε στο Βελιγράδι. Εκεί πρωτίστως είναι ευθύνη των αρχών της πόλης. Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε συλλογικά το πρόβλημα της βίας», δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως θα διατηρηθεί το format του Final Four, που… επιτρέπει «θαύματα» σαν αυτό του Ολυμπιακού. «Δεν υπάρχει πρόθεση να εγκαταλείψουμε το Final Four για το εγγύς μέλλον. Η τρέχουσα δομή της διοργάνωσης είναι πιο ελκυστική, γιατί είναι απρόβλεπτη και πιο εμπορική. Ξέρετε καλά πως η ΤΣΣΚΑ είναι πιο πιθανό να νικήσει τον Ολυμπιακό σε μια σειρά αγώνων, αλλά σε έναν νοκ άουτ αγώνα ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει αυτό το θαύμα. Εκεί έγκειται η ομορφιά του Final Four», είπε.

Όσο για το μεθεπόμενο Final Four, μιας και το 2016 θα φιλοξενηθεί στο Βερολίνο; «Για το 2017 έχουμε έξι υποψήφιες πόλεις. Μια από αυτές είναι το Βελιγράδι, που έχει ένα πολύ καλό γήπεδο, αλλά υστερεί σε υποδομές. Καλή είναι και η υποψηφιότητα του Κάουνας», τόνισε, ενώ αποκάλυψε τη σκέψη για δημιουργία ενός ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ. «Συζητάμε το ενδεχόμενο να γίνεται ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης μεταξύ των νικητών της Ευρωλίγκας και του Eurocup, αλλά θα πρέπει να βρούμε ημερομηνία στο καλεντάρι και να βρούμε το format».

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην μιλήσει και για την «απειλή» της FIBΑ. «Ξέρω ότι η FIBA έχει στείλει κάποιες προτάσεις στις εθνικές ομοσπονδίες και σχεδιάζει μια νέα διοργάνωση. Δεν έχω να πω κάτι, πέρα από το ότι έχω πίστη στη δύναμη της Ευρωλίγκας, μιας διοργάνωσης που αναπτύσσεται διαρκώς και μπορεί να φτάσει σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα. Αν κάποιος έχει πρόθεση να μοιράσει στις ομάδες 150 εκατ. ευρώ, όπως υπόσχεται να κάνει η FIBA και λέει πως μπορεί να το κάνει, τότε να τα πάρουν οι ομάδες χωρίς να το σκεφτούν. Είναι ένα πολύ μεγάλο ποσό βέβαια, ειδικά σε μια αγορά που δεν πρόκειται να αυξηθεί πάνω από το 10%», τόνισε.

Σχόλια