default-image

Παίζει το τελευταίο του χαρτί το Ρέθυμνο σήμερα με ΠΑΟΚ

Μπάσκετ
Παίζει το τελευταίο του χαρτί το Ρέθυμνο σήμερα με ΠΑΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπουδαίο παιχνίδι φιλοξενείται σήμερα στο κλειστό «Μ. Μερκούρη», όπου το Ρέθυμνο Aegean υποδέχεται στις 7 μ.μ. (novasports2) τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι για την α' φάση των πλέι οφ της Α1 του μπάσκετ.

Ουσιαστικά το σημερινό ματς αποτελεί τελευταία ευκαιρία για τη ρεθυμνιώτικη ομάδα να παραμείνει στο παιχνίδι πρόκρισης στα ημιτελικά, καθώς σε περίπτωση ήττας ο «Δικέφαλος» εξασφαλίζει το εισιτήριο. Στο πρώτο ματς οι «κυανόλευκοι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία να αλώσουν την πυλαία, αλλά θα τους δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία σε περίπτωση νίκη σήμερα.

«Είμαστε στα πλέι οφ και πρέπει να δείξουμε ότι αξίζουμε το ότι βρισκόμαστε εδώ. Χάσαμε το πρώτο παιχνίδι στις λεπτομέρειες. Θεωρούμε ότι έχουμε τις δυνατότητες για να καταφέρουμε να κάνουμε μια νίκη και να δούμε στη συνέχεια τι καλύτερο μπορούμε να διεκδικήσουμε», επισήμανε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στο επίσημο σάιτ της ομάδας, ενώ αναφέρθηκε στις αδυναμίες του Ρεθύμνου.

«Τα προβλήματά μας είναι γνωστά, με την αδυναμία μας στον επιθετικό τομέα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να έχουμε ισορροπία στο σκοράρισμα, μέσα και έξω από τη ρακέτα, και να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να πετύχουμε. Δεν έχει καμία σχέση το ένα παιχνίδι με το άλλο. Θεωρώ πως είναι άλλο το ματς στη Θεσσαλονίκη και διαφορετικό εδώ μέσα».

Ο Γιάννης Καλαμπόκης από την πλευρά του θεωρεί ότι «το ότι είμαστε 1-0 πίσω δε λέει τίποτα περισσότερο από αυτό. Σίγουρα χάσαμε μια ευκαιρία να μπορέσουμε να προηγηθούμε εμείς στη σειρά, αλλά στρέφουμε την προσοχή μας στο επόμενο παιχνίδι για να μπορέσουμε να ισοφαρίσουμε. Έτσι κι αλλιώς γνωρίζαμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί και λόγω έδρας αλλά και ποιότητας. Το γεγονός ότι είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε την έκπληξη στο πρώτο παιχνίδι μας δείχνει ότι μπορούμε να κοιτάξουμε τον αντίπαλό μας στα μάτια, αλλά από την άλλη μας φέρνει προ των ευθυνών μας γιατί κάναμε κάποια λάθη. Σε αυτά τα λάθη θα επικεντρωθούμε, προκειμένου να μην τα επαναλάβουμε και να πάρουμε το αποτέλεσμα. Η ψυχολογία είναι σίγουρα με την πλευρά του ΠΑΟΚ, αλλά ξέραμε ότι έτσι είναι αυτή η σειρά».

Ο αρχηγός του ΑΓΟΡ κάλεσε τον κόσμο να δώσει δυναμικό «παρών» και να βοηθήσει την προσπάθεια του ίδιου και των συμπαικτών του.

Με τους δεύτερους αγώνες συνεχίζονται και τα άλλα δύο παιχνίδια της α' φάσης των πλέι οφ (ο Ολυμπιακός θα μπει στη μάχη μετά το Fina4), όπου Παναθηναϊκός και Άρης προηγούνται με 1-0. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σήμερα 16/5

Βενετόκλειο (16:30) Κολοσσός Ρ.-Παναθηναϊκός

ΚΓ Μ. Μερκούρη (19:00) Ρέθυμνο-ΠΑΟΚ (Κορομηλάς, Ψαριανός, Δεσλής, κομισάριος ο κ. Μαγκανάς)

ΟΑΚΑ (19:00) ΑΕΚ-Άρης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News