Αθλητισμός

Η Αργυρώ, ο Ιδομενέας και το Altius Summer Camp 2015

Από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις αθλητικών καμπ που συμβαίνουν στο Ηράκλειο είναι το Altius Summer Camp, που φέρει την εγγύηση και την υπογραφή της Ολυμπιακής και Παγκόσμιας πρωταθλήτριάς μας Αργυρώς Στρατάκη και διοργανώνει ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ιδομενέας Ηρακλείου.

Πέρυσι, πρώτη φορά που διοργανώθηκε το γεγονός, έγινε κοσμογονία δράσης στο Παγκρήτιο Στάδιο, και η ικανοποίηση παιδιών και γονέων αποτέλεσε μέγιστη διαφήμιση για τη δεύτερη και πιο συμπληρωμένη λειτουργία του καμπ το καλοκαίρι που έρχεται. Το πρόγραμμα αυτό, πολυαθλητικής απασχόλησης για παιδιά ηλικίας 5-14 ετών, θα γίνει σε εννέα περιόδους, από 15 Ιουνίου έως 14 Αυγούστου.

Η "Νέα Κρήτη" και όλα τα Μέσα του Ομίλου της "ΚΡΗΤΗ TV" χορηγούν επικοινωνιακά την τεκμηριωμένα αξιόλογη προσπάθεια του Ιδομενέα, καθώς το αθλητικό τμήμα έχει εκτιμήσει βαθύτερα τη δραστηριότητα, πιστεύοντας πάντα στην προσωπικότητα και τη διάθεση προσφοράς της Αργυρώς Στρατάκη! Φυσικά θα δώσουμε αναλυτικά όλα τα στοιχεία για το καμπ της Αργυρώς και του "Ιδομενέα" σε διαρκή ρεπορτάζ.

Βασικά χαρακτηριστικά του Altius Summer Camp περιλαμβάνονται στο παρακάτω κείμενο:

Για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια και μετά την απόλυτα επιτυχημένη περσινή λειτουργία του Altius Summer Camp, o Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ιδομενέας Ηρακλείου έχοντας ως παρακαταθήκη την 15ετή εμπειρία του επιστημονικού προσωπικού του συλλόγου στη διεξαγωγή αθλητικών camp στην Ελλάδα, διοργανώνει ξανά τους καλοκαιρινούς μήνες στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Παγκρήτιου Σταδίου, πρόγραμμα πολυαθλητικής απασχόλησης για παιδία ηλικίας 5-14 ετών με την αρωγή της Ολυμπιακής και Παγκόσμιας πρωταθλήτριας Στρατάκη Αργυρώ.

Πρόκειται για ένα καλοκαιρινό αθλητικό πρόγραμμα εβδομαδιαίας απασχόλησης που περιλαμβάνει 22 ολυμπιακά και μη αθλήματα, με επιλογή συμμετοχής από μία έως εννέα εβδομάδες, που στόχο έχει να καθοδηγήσει τα παιδιά να βιώσουν και να ενεργοποιήσουν την αθλητική-εκπαιδευτική τους διάθεση τους καλοκαιρινούς μήνες (ανεξάρτητα από τις αθλητικές τους ικανότητες) έχοντας διδαχθεί πολλές από τις αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με ένα μεγάλο αριθμό αθλημάτων, παιχνίδια ενδυνάμωσης ομάδας, δραστηριότητες στην άμμο και βιωματικά παιχνίδια αναπτύσσοντας τη συλλογικότητά τους, την ευγενή άμιλλα, τη δημιουργική σκέψη, ενώ παράλληλα, μέσα από τη διαδικασία ανίχνευσης ταλέντων και την επιστημονική εργομετρική αξιολόγηση που παρέχει αθλητικός σύλλογος για πρώτη φορά στο Ηράκλειο θα ανακαλύψουν την αθλητική τους ταυτότητα και θα επιλέξουν το άθλημα που τους ταιριάζει περισσότερο.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα Altius Summer Camp δίνει μια μοναδική ευκαιρία αξιοποίησης του ελευθέρου χρόνου των παιδιών μετά το κλείσιμο των σχολείων, προσφέροντας σε αυτά μια ευχάριστη αθλητική απασχόληση κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, στηρίζοντας την οικογένεια, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις εργασιακές και προσωπικές της υποχρεώσεις.

Όλες οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου και θα διαρκούν από τις 07:45 έως τις 16:00.

Όραμα των διοργανωτών και της Αργυρώς Στρατάκη είναι να μεταλαμπαδεύσουν τη φιλοσοφία ότι η άσκηση συμβαδίζει με τη μάθηση και ότι και τα δύο αποτελούν ισχυρούς συνδετικούς κρίκους στην αλυσίδα της ολοκλήρωσης της προσωπικότητας των παιδιών μέσω του αθλητισμού.

Την πρώτη περίοδο λειτουργίας του Altius Summer Camp, το 2014, πέρασαν 500 παιδιά κατά τη διάρκεια των δυο μηνών λειτουργιάς του, όπου πολλά από αυτά συνέχισαν κατά τους χειμερινούς μήνες την αθλητική τους ενασχόληση!

Σχόλια