default-image

Έστειλε το ακόντιό του στην κορυφή του κόσμου ο Κυριαζής

Σπορ
Έστειλε το ακόντιό του στην κορυφή του κόσμου ο Κυριαζής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπουδαία βολή έκανε ο Γιάννης Κυριαζής στον ακοντισμό συμμετέχοντας στο Mississipi State. Ο Έλληνας πρωταθλητής με τη βολή του στα 78.41μ. σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων, ενώ αποτελεί και τη δέκατη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα σε επίπεδο ανδρών.

Η κορυφαία επίδοση στον κόσμο στο ακόντιο εφήβων ανήκει πλέον στον Γιάννη Κυριαζή, ο οποίος με βολή στα 78,41μ. κατέκτησε τον τίτλο στο SEC στο Missisippi State.

Ο 19χρονος πρωταθλητής έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία του, ενώ σημείωσε και την δέκατη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στη χώρα σε επίπεδο ανδρών. Μάλιστα, το κατάφερε με την έκτη και τελευταία βολή, που τον εκτόξευσε απ' την τέταρτη θέση της τελικής κατάταξης στην κορυφή.

«Ήξερα πως στην τελευταία προσπάθεια έπρεπε να παραμείνω συγκεντρωμένος στο στόχο μου. Ο προπονητής, μου είπε να μπω με περισσότερη ταχύτητα και αυτό με βοήθησε. Είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος, που κατάφερα να κατακτήσω τον τίτλο, επειδή δούλεψα πολύ σκληρά. Συνεχίζω την προσπάθεια προκειμένου να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο», είπε ο Έλληνας πρωταθλητής μετά τον αγώνα, όπου αγωνίστηκε στη διοργάνωση με κορυφαίο ρεκόρ στα 75,74μ.

Μετά την τελευταία βολή, όμως, είναι ένα απ' τα μεγάλα φαβορί διάκριση στο Ευρωπαϊκό Εφήβων/Νεανίδων που θα γίνει τον Ιούλιο στην Σουηδία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News