Αθλητισμός

Κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη από Κυριαζή

Ατομικό ρεκόρ, κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη και μια από τις καλύτερες όλων των εποχών στη χώρα σε επίπεδο ανδρών, σημείωσε ο Γιάννης Κυριαζής κατακτώντας αυτή τη φορά τον τίτλο στο SEC στο Mississippi State.

Και το πέτυχε με την φοβερή βολή στα 78,41 μ., που σημείωσε στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια, που τον ανέβασε από την τέταρτη στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης. Η επίδοση του αθλητή είναι η κορυφαία στην Ευρώπη στην κατηγορία των εφήβων και η 10η όλων των εποχών στη χώρα, σε επίπεδο Ανδρών.

«Ήξερα πως στην τελευταία προσπάθεια έπρεπε να παραμείνω συγκεντρωμένος στο στόχο μου. Ο προπονητής, μου είπε να μπω με περισσότερη ταχύτητα και αυτό με βοήθησε. Είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος, που κατάφερα να κατακτήσω τον τίτλο, επειδή δούλεψα πολύ σκληρά. Συνεχίζω την προσπάθεια προκειμένου να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο», είπε ο Έλληνας πρωταθλητής στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα.

Ο Κυριαζής, που σπουδάζει στο Τέξας, είναι αναμφίβολα ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον ακοντισμό, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων, τον Ιούλιο στην Σουηδία. Το προηγούμενο ρεκόρ του αθλητή, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα στα μέσα Ιουνίου, ήταν 75,74 μέτρα.

Σχόλια