default-image

Έγραψε ιστορία η Ντνίπρο

Ποδόσφαιρο
Έγραψε ιστορία η Ντνίπρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και με τη Νάπολι να την έχει κλείσει στο μισό γήπεδο το τελευταίο εικοσάλεπτο, η ουκρανική ομάδα άντεξε και χάρη στο παλικαρίσιο γκολ με κεφαλιά του Σελέζνιοφ (58’) επικράτησε 1-0 και σε συνδυασμό με το 1-1 στο «Σαν Πάολο» πέτυχε κάτι που στην αρχή έμοιαζε με ψέμα: να προκριθεί για πρώτη φορά στον τελικό του Europa League!

Οδυνηρός αποκλεισμός για τους «παρτενοπέι» που έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες με τον Ιγκουαΐν, τα έδωσαν όλα μετά την είσοδο του Μέρτενς, αλλά δεν κατάφεραν να στείλουν τον ημιτελικό στην παράταση.

Κανείς δεν περίμενε την πορεία της Ντνίπρο. Όπως κανείς δεν περίμενε η καθολική ανωτερότητα της Νάπολι στον πρώτο αγώνα στο «Σαν Πάολο» να περιοριστεί στο… άδικο 1-1. Κι αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα για τους «παρτενοπέι»: εκτός από το πολυπόθητο γκολ, χρειαζόταν να κρατήσουν και το μηδέν πίσω για να μην… τρέχουν και δεν φτάνουν. Η Ντνίπρο από την άλλη δεν χρειάστηκε ν’ αλλάξει την αγωνιστική της ταυτότητα.

Χρειάστηκε, όμως, δύο μεγάλες επεμβάσεις του Μπόικο για να μην βρεθεί πίσω στο σκορ και ξανά με την ταμπέλα του αουτσάιντερ στην πλάτη. Σε ισάριθμες περιπτώσεις μοιραίος παίκτης ήταν ο Ιγκουαΐν. Η υπέροχη κάθετη μεταβίβαση του Ινλέρ έβγαλε τον Αργεντινό φάτσα με το τέρμα, αλλά το πλασέ του σταμάτησε πάνω στον Μπόικο, ενώ ίδια τύχη είχε και η κεφαλιά του στην επόμενη κλασική ευκαιρία που πρωταγωνίστησε με τον τερματοφύλακα της ουκρανικής ομάδας να διώχνει εντυπωσιακά.

Η Ντνίπρο μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο με τον Σελέζνιοφ να ‘χει βαλθεί να δώσει απαντήσεις για το τέρμα που πέτυχε (και κακώς μέτρησε) στην Ιταλία. Πρώτα βγάζοντας σε θέση βολής τον Λούτσκεβιτς που πλάσαρε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι. Κι αφού δεν τα κατάφερε ο νεαρός συμπαίκτης του, το πήρε πάνω του. Έπειτα από σέντρα του Κονοπλιάνκα, κι ενώ έπεφτε δίνοντας μάχη στην αντίπαλη περιοχή, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.

Η καλύτερη δυνατή εξέλιξη για τους Ουκρανούς που ετοιμάζονταν για μια ακόμη υπέρβαση, όμως ο αγώνας είχε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά του. Η Νάπολι δεν θα έπεφτε εύκολα και με την είσοδο του Μέρτενς άρχισε το σφυροκόπημα! Είτε όμως η δική της αστοχία, είτε ο συγκλονιστικός Μπόικο την κρατούσαν μακριά από την ισοφάριση που θα έστελνε το ματς στην παράταση. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα βρίσκοντας τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μια ιστορική πρόκριση.

Ντνίπρο (Μίρον Μάρκεβιτς): Μπόικο, Ντάγκλας, Λούτσκεβιτς (67’ Ματέους), Φεντέτσκι, Κανκάβα, Λέο Μάτος, Τσεμπεριάτσκο, Φέντορτσουκ, Ροτάν, Κονοπλιάνκα, Σελέζνιοφ (75’ Κάλινιτς).

Νάπολι (Ράφα Μπενίτεθ): Αντούχαρ, Μπρίτος, Μάτζιο, Γκουλάμ, Αλμπιόλ, Νταβίντ Λόπεζ (77’ Ενρίκες), Ινλέρ, Γκαμπιαντίνι (55’ Χάμσικ), Καγεχόν, Ιγκουαΐν, Ινσίνιε (61’ Μέρτενς).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News