default-image

Αλαφούζος: "Δε ξέρουμε αν κατέβουμε του χρονου"!

Αθλητισμός
Αλαφούζος: "Δε ξέρουμε αν κατέβουμε του χρονου"!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Άστραψε και βρόντηξε" με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Αλαφούζος. Με αφορμή την διαφορετική άποψη που είχαν ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ για την επικύρωση της βαθμολογίας, ο πρόεδρος του Τριφυλλιού θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Αφού εξήγησε ότι δεν έχει καμία αντιδικία με τον Ιβάν Σαββίδη και σέβεται τη θέση που έχει στο ζήτημα, αναφέρθηκε, εκ νέου, στη διαφθορά που υπάρχει στο άθλημα και τόνισε ότι κατά την άποψη του, λειτουργούν υπέρ των συμφερόντων του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Παράλληλα, χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη να αλλάξουν πρόσωπα και καταστάσεις στις αρμόδιες ποδοσφαιρικές αρχές, προκειμένου, να προχωρήσει η κάθαρση του χώρου και να βοηθηθούν οι διαδικασίες της Δικαιοσύνης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Αλαφούζου στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθλητικό Μετρόπολις:

«Ο κύριος Πετρόπουλος έχει επιλεκτικό τρόπο έρευνας για όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Είναι ευαίσθητος σε tweets και σχόλια, αλλά ιδιαίτερα αδιάφορος στη βία μέσα στα συμβούλια της Super League. Χθες από τα βασικά μας αιτήματα ήταν το ΔΣ να παραπέμψει όλες τις ποινικές υποθέσεις στην πειθαρχική επιτροπή της Super League. Δυστυχώς δεν έγιναν αποδεκτές αυτές οι θέσεις μας, Υπάρχει ανησυχία στον ΠΑΟΚ ότι αν δεν κατακυρωθεί η βαθμολογία και ο Ολυμπιακός τιμωρηθεί -εφόσον αποδειχθούν οι κατηγορίες στην υπόθεση Μαρινάκη- θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να είναι πρώτος χωρίς πλέι οφ. Όλες οι ομάδες που είμαστε στα πλέι οφ ελπίζουμε να τερματίσουμε πρώτοι στα πλέι οφ. Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι πως στον ΠΑΟΚ σκέφτηκαν ότι αν επικυρωθεί η βαθμολογία και τερματίσουν πρώτοι στα πλέι οφ, στην περίπτωση που τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός θα πάνε στο Champions League απευθείας. Καταλαβαίνω τη θέση του ΠΑΟΚ, δεν έχω πρόβλημα ουσίας. Αυτό που με στεναχώρησε λίγο ήταν ο τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκε. Ήταν σαν να συμφωνεί με όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο σήμερα. Μπορούσαν να πουν ότι πρέπει να διαλευκανθούν κάποια πράγματα, αλλά ότι θέλουν να επικυρωθεί και η βαθμολογία».

Για το λόγο που θεωρεί ότι υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός: «Οι πιθανότητες ο κύριος Πετρόπουλος και η Super League να ασκήσουν διώξεις στον Ολυμπιακό είναι πρακτικά ανύπαρκτες. Είναι ενδεχόμενο που πρακτικά δεν υπάρχει. Θα έπρεπε να γίνει, σαφώς. Οι μαρτυρίες και αυτά που υπάρχουν στις καταθέσεις και στις διώξεις για την εγκληματική οργάνωση είναι ξεκάθαρα. Γιατί ο κύριος Σαρρής με τον κύριο Μαρινάκη να συνομιλούν με πακιστανικά και κινέζικα τηλέφωνα; Γίνονται φοβερά πράγματα και στην Ελλάδα ασχολούμαστε με τους τύπους και όχι με την ουσία».

Για το τι ζήτησε την Τετάρτη ο Παναθηναϊκός στο ΔΣ της Super League, ξεκαθάρισε: «Ζητήσαμε να μην επικυρωθεί η βαθμολογία και να παραπέμψει το ΔΣ στην πειθαρχική επιτροπή τις 3-4 υποθέσεις. Η πειθαρχική επιτροπή λειτουργεί πολύ γρήγορα, θα μπορούσε σε μικρό διάστημα να είχε ξεκαθαρίσει το ζήτημα. Θεωρώ πως η πειθαρχική επιτροπή -παρότι μας έχει τιμωρήσει επανειλημμένα και εμάς και τον ΠΑΟΚ- έχει σοβαρότητα και ανθρώπους σοβαρούς. Πιστεύω πως το πρόβλημα θα λυνόταν».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ψήφισε υπέρ της επικύρωσης: «Δεν έχω καμία αντιδικία με τον ΠΑΟΚ και δεν έχω κανέναν λόγο να μη σέβομαι το δικαίωμα του ΠΑΟΚ να υπερασπίζεται τα συμφέροντά του. Το παράπονό μου είναι ο τρόπος που έγινε αυτό. Ουσιαστικά όπως τοποθετήθηκε ενίσχυσε το σημερινό ποδοσφαιρικό κατεστημένο. Με τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός είναι εξ ορισμού ανταγωνιστές. Και οι δυο ομάδες προσπαθούν να ανταγωνίζονται επί ίσοις όροις, πάντα προστατεύοντας τα συμφέροντά τους. Δεν πρόκειται όμως κάποια ομάδα να κάνει χάρη στην άλλη. Επαναλαμβάνω πως ήταν ο τρόπος που με στεναχώρησε, αλλά δεν θεωρώ το θέμα σοβαρό για να δοθεί έκταση. Η σταθερή μας θέση είναι ότι θέλουμε να είμαστε σύμμαχοι και να συμπλέουμε με τον ΠΑΟΚ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα κάνουμε χάρες μεταξύ μας».

Για την επιστροφή της ΑΕΚ στη Super League και το πώς μπορεί να βοηθήσει ο Μελισσανίδης: «Οπωσδήποτε θα είναι καλύτερα. Πριν τρία χρόνια ήμασταν ολομόναχοι. Το να είμαστε τρεις αντί για δυο ή ένας είναι καλύτερα».

Για τις συζητήσεις με Σαββίδη και Μελισσανίδη και για την προοπτική μη συμμετοχής τους στο Πρωτάθλημα αν δεν υπάρξει κάθαρση: «Εμείς σαν Παναθηναϊκός αν δεν υπάρχουν σημάδια κάθαρσης θα πρέπει να κάνουμε μια πάρα πολύ σοβαρή συζήτηση με τις άλλες ομάδες για το αν θα κατέβουμε στο Πρωτάθλημα. Αυτό είναι κάτι που σε ανώτατο επίπεδο (σ.σ. εννοεί σε προσωπική του συνάντηση με τους κυρίους Σαββίδη και Μελισσανίδη) έχει συζητηθεί πολλές φορές. Δεν είπαμε πως θα το υλοποιήσουμε, είναι ένα από τα ενδεχόμενα. Βλέπουμε κι εμείς τι γίνεται με την κάθαρση. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε αυτή τη σαπίλα. Να δούμε πως θα πάει η δικαιοσύνη και τι θα κάνει η ΕΠΟ πρώτα».

Για το τι επιθυμεί να δει να γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εξήγησε: «Θέλουμε να δούμε μια αλλαγή στον τρόπο που διοικείται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να πειστούμε ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε το Πρωτάθλημα που αντιμετωπίσαμε φέτος. Το αν θα καταδικαστεί ο κύριος Μαρινάκης αφορά τη δικαιοσύνη. Ο νομός του κυρίου Κοντονή είναι θετικός. Πρέπει να αλλάξουν οι πειθαρχικές επιτροπές, να αλλάξουν οι Πετρόπουλοι, να δούμε πως θα ορίζονται οι διαιτητές και πως θα επιλέγονται. Υπάρχουν διαιτητές που έχουν κάνει εγκλήματα. Δεν μιλάμε ότι σφύριξε 60-40, μιλάμε για διαιτησίες που άλλαξαν το αποτέλεσμα ενός αγώνα. Σε εμένα ο κύριος Πετρόπουλος θα ασκήσει δίωξη για αυτό που λέω, στον κύριο Μαρινάκη δεν ασκεί».

Για τη φημολογούμενη επιστροφή του Σωκράτη Κόκκαλη στον Ολυμπιακό και τόνισε: «Ο κύριος Κόκκαλης ήταν πιο διπλωμάτης. Ο Ολυμπιακός τα τελευταία 20 χρόνια έχει σταθερή πορεία. Τα περισσότερα Πρωταθλήματά του δεν είναι δίκαια και αυτό είναι πεποίθηση δική μου αλλά και όλων των οπαδών στην Ελλάδα εκτός από πολύ φανατικούς Ολυμπιακούς. Ακόμη κι ο πατέρας μου που ήταν Ολυμπιακός, είχε πει στον γιό μου πριν χρόνια ότι ο Ολυμπιακός κάνει αυτό και αυτό για να κερδίσει Πρωταθλήματα. Εκείνη τη στιγμή ήταν που ο γιός μου μου είπε πως δεν θέλει να είναι Ολυμπιακός και έγινε Παναθηναϊκός. Αυτό που θέλω να πω μέσα από αυτή την ιστορία είναι ότι όλοι γνωρίζουμε καλά τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για τον αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια: «Ο ΠΑΟΚ χθες αρνήθηκε να συμφωνήσει στο να παραπέμψει το ΔΣ τις υποθέσεις. Νομίζω ότι έγινε λόγω τις επικύρωσης της βαθμολογίας. Αν ο κύριος Μαρινάκης παραπεμφθεί, όπως παραπέμφθηκαν ομάδες στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας και δεν επικυρώθηκαν οι θέσεις τους, έτσι θα γινόταν και με τον Ολυμπιακό και δεν θα επικυρωνόταν η βαθμολογία».

Για το γεγονός ότι ο Ιβάν Σαββίδης αποπλήρωσε τα χρέη του ΠΑΟΚ αλλά και τις σχέσεις του με τον ιδιοκτήτη του «Δικέφαλου»: «Είναι πάρα πολύ θετικό καθώς έσωσε μια ιστορική ομάδα και το μέλλον διαγράφεται πολύ καλό για τον ΠΑΟΚ. Πάντα είχα καλές σχέσεις με τον κύριο Σαββίδη παρότι δεν βρισκόμαστε συχνά».

Για την επιστροφή της ΑΕΚ και τις συζητήσεις του με τον Δημήτρη Μελισσανίδη: «Ο κύριος Μελισσανίδης είναι ένθερμος στην ιδέα ότι δεν μπορούμε να κατέβουμε στο Πρωτάθλημα του χρόνου με τις φετινές συνθήκες. Με τον κύριο Σαββίδη η συζήτηση ήταν πιο γενική αλλά κατάλαβα ότι το εξετάζει κι αυτός σοβαρά. Δεν σημαίνει ότι το έχουμε αποφασίσει, ούτε γνωρίζουμε αν θα το κάνουμε. Το έχουμε συζητήσει όμως».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News