default-image

Ο Μπιέλιτσα πολυτιμότερος παίκτης της Ευρωλίγκας.

Μπάσκετ
Ο Μπιέλιτσα πολυτιμότερος παίκτης της Ευρωλίγκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Νεμάνια Μπιέλιτσα αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης της εφετινής αγωνιστικής σεζόν της Ευρωλίγκας.

Ο άσος της Φενέρμπαχτσέ έμαθε αυτή την ανάδειξή του στην ειδική εκδήλωση η οποία προηγήθηκε της συνέντευξης Τύπου των ομάδων για το Final 4 της Μαδρίτης.

«Ευχαριστώ όσους με επέλεξαν και με ψήφισαν, αλλά και στην οικογένειά μου που με στήριξε όλα αυτά τα χρόνια», ήταν τα πρώτα λόγια του Σέρβου άσου ο οποίος πρόσθεσε:

«Είναι μια ιστορική στιγμή για την ομάδα μου, τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, που φτάνει για πρώτη φορά στο Final Four. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου, που με βοήθησαν να έχω αυτή την τιμή. Σημαίνει πολλά για μένα».

Ο Μπιέλιτσα έλαβε τις περισσότερες ψήφους από όλους τους παίκτες που συμμετείχαν στην εφετινή διοργάνωση στην ψηφοφορία που πήραν μέρος οι δημοσιογράφοι και οι χρήστες της ιστοσελίδας της Euroleague.

Ο 27χρονος άσος με 18,3 index rating ήταν ο τέταρτος παίκτης στη σχετική λίστα με τους υψηλότερους βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Η λίστα με τους MVP της Ευρωλίγκας: (με το τρέχον σύστημα αξιολόγησης)

2005 Άντονι Πάρκερ, Μακάμπι Τελ Αβίβ

2006 Άντονι Πάρκερ, Μακάμπι Τελ Αβίβ

2007 Θεόδωρος Παπαλουκάς, ΤΣΣΚΑ Μόσχας

2008 Ραμούνας Σισκάουσκας, ΤΣΣΚΑ Μόσχας

2009 Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Μπαρτσελόνα

2010 Μίλος Τεόντοσιτς, Ολυμπιακός

2011 Δημήτρης Διαμαντίδης, Παναθηναϊκός

2012 Αντρέι Κιριλένκο, ΤΣΣΚΑ Μόσχας

2013 Βασίλης Σπανούλης, Ολυμπιακός

2014 Σέρχιο Ροντρίγκες, Ρεάλ Μαδρίτης

Της βράβευσης του Μπιέλιτσα είχαν προηγηθεί και οι άλλες των παικτών που ξεχώρισαν στην εφετινή σεζόν.

Συνοπτικά αυτά:

- Τέιλορ Ρότσεστι (παίκτης Νίζνι, πρώτος σκόρερ Ευρωλίγκας)

- Μπράιαντ Ντάνστον (Ολυμπιακός, καλύτερος αμυντικός)

-Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (παίκτης Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Rising Star)

- Τα μέλη της καλύτερης πεντάδας: Μίλος Τεόντοσιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας),Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός), Νεμάνια Μπιέλιτσα (Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ), Φελίπε Ρέγες (Ρεάλ Μαδρίτης), Μπόμπαν Μαριάνοβιτς (Ερυθρός Αστέρας).

Για τους Ντάνστον και Μπογκντάνοβιτς ήταν η δεύτερη χρονιά στη σειρά που έλαβαν το ίδιο βραβείο με τον άσο του Ολυμπιακού να το παραλαμβάνει από έναν πρώην ερυθρόλευκο τον Θοδωρή Παπαλουκά.

«Η διοργάνωση θα έχει μεγάλη επιτυχία»

Την πίστη ότι η διοργάνωση θα στεφθεί με επιτυχία εξέφρασε ο περιφερειάρχης της Μαδρίτης, Ιγνάθιο Γκονθάλεθ καλωσορίζοντας τις τέσσερις ομάδες του Final 4…

«Καλώς ήρθατε στη Μαδρίτη κι ελπίζουμε να απολαύσετε την ομορφιά και την κουλτούρα της. Η πόλη μας έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια το επίκεντρο μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Το Final Four έχει μεγάλη κοινωνική και οικονομική σημασία για τη Μαδρίτη. Είμαι βέβαιος πως η διοργάνωση θα έχει μεγάλη επιτυχία. Καλώς ήρθατε και σας ευχαριστούμε που είστε εδώ. Ελπίζω να περάσετε φανταστικά», τόνισε ο κ.Γκονθάλεθ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News