default-image

Σε δίκη η Μπαρτσελόνα

Ποδόσφαιρο
Σε δίκη η Μπαρτσελόνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης που μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 7,5 χρόνια βρίσκονται τόσο ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Μπερτομέου, όσο και ο προκάτοχός του, Ροσέλ, ενώ η ίδια η ομάδα κινδυνεύει με βαρύτατο πρόστιμο.

Ο εισαγγελέας Χοσέ ντε λα Μάτα ο οποίος διερεύνησε την υπόθεση της μεταγραφής του Νεϊμάρ θεωρεί πως τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του είναι τόσο σημαντικά ώστε τόσο οι παράγοντες του συλλόγου, όσο και οι «μπλαουγκράνα» ως οντότητα να δικαστούν για εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Οι Καταλανοί είχαν εμφανίσει έγγραφα σύμφωνα με τα οποία η μετακίνηση του Βραζιλιάνου άσου στην ομάδα είχε κοστίσει 57 εκατ. ευρώ, αλλά στην πραγματικότητα το ποσό που δαπανήθηκε πλησίαζε τα 90 εκατομμύρια. Μάλιστα, αυτή δεν είναι η μόνη υπόθεση που θα εξεταστεί στο δικαστήριο, αφού ασκήθηκαν διώξεις για την οικονομική διαχείριση από τους δύο άνδρες τις χρονιές 2011, 2013 και 2014.

Για τις ατασθαλίες αυτές υπάρχει πρόταση για ποινή φυλάκισης 2 ετών και 3 μηνών στον Μπερτομέου και 7,5 χρόνια στον Ροσέλ, ενώ για την Μπαρτσελόνα το πρόστιμο μπορεί να ξεπεράσει τα 22 εκατ. ευρώ! Αντίστοιχα σοβαρό είναι και το αδίκημα που αφορά τη μεταγραφή Νεϊμάρ αφού και σε αυτήν την περίπτωση, ο εισαγγελέας έχει ήδη προτείνει κάθειρξη 2 ετών και 3 μηνών σε Μπερτομέου, 6 ετών και 9 μηνών σε Ροσέλ και βαρύ πρόστιμο στους «μπλαουγκράνα».

Οι κατηγορούμενοι έχουν περιθώριο δέκα ημερών προκειμένου να καταθέσουν μέσω υπομνημάτων τις θέσεις τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News