default-image

Στον τελικό η Μπαρτσελόνα!

Ποδόσφαιρο
Στον τελικό η Μπαρτσελόνα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μπαρτσελόνα πέρασε στον τελικό του Champions League, παρότι ηττήθηκε με 3-2 στο Μόναχο από την Μπάγερν, που ναι μεν πήρε τη νίκη, αλλά στο τέλος οι πανηγυρισμοί ήταν για τους "μπλαουγκράνα".

Χάρη στο 3-0 του πρώτου αγώνα, η Μπαρτσελόνα πήρε με αέρα πρόκρισης στο Μόναχο και πήρε αυτό που ήθελε. Έτσι θα βρεθεί στον τελικό του Βερολίνου, και πάλι μετά από τέσσερα χρόνια και την παρουσία στον τελικό του "Γουέμπλεϊ" περιμένοντας πλέον τον αντίπαλό της, που θα προκύψει από την αυριανή ρεβάνς της Ρεάλ Μαδρίτης με την Γιουβέντους.

Την ευκαιρία να κατακτήσει το πέμπτο Champions League της ιστορίας της θα έχει η Μπαρτσελόνα η οποία πανηγύρισε την πρόκρισή της στον τελικό της διοργάνωσης, παρά την ήττα της με 3-2 από την Μπάγερν Μονάχου στην «Αλιάντς Αρένα».

Οι Καταλανοί αγωνίστηκαν όσο χρειάστηκε και αφού στο πρώτο μέρος πέτυχαν δύο τέρματα, δεν ανησύχησαν αναφορικά με την πρόκρισή τους και περιμένουν πλέον τον αντίπαλο που θα είναι μία εκ των Ρεάλ Μαδρίτης ή Γιουβέντους.

Το ζητούμενο για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν να φτάσει σε ένα γρήγορο τέρμα έτσι ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει την πρόκριση. Κάτι που έγινε μόλις στο 7' του αγώνα όταν ο Μπενάτια έκανε την κεφαλιά για να ανοίξει το σκορ.

Άμεσα όμως, οι «μπλαουγκράνα» γύρισαν το παιχνίδι. Στο 14' ο Σουάρεζ έδωσε έτοιμο γκολ στον Νεϊμάρ που προ κενής εστίας έκανε το 1-1, για να έρθει και το 2-1 με τον ίδιο τρόπο στο 29'.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Λουίς Ενρίκε αποφάσισε να ξεκουράσει τον Σουάρεζ που αποχώρησε από το παιχνίδι με τον Πέδρο να περνάει στη θέση του. Κάτι που έδωσε την ευκαιρία στους Βαυαρούς να γυρίσουν το παιχνίδι και να πάρουν την τιμητική νίκη με 3-2.

Στο 59' ο Λεβαντόφσκι «άδειασε» με ωραία ντρίπλα τον Μασεράνο και με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 2-2, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από νέο εξαιρετικό πλασέ του Μίλερ στο 74΄.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ(Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Μπενατιά, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Λαμ (67' Ρόντε), Τσάμπι Αλόνσο, Τιάγκο Αλκάνταρα, Σβάινστάιγκερ (87' Σβάινστάιγκερ), Λεβαντόβσκι, Μίλερ (87' Γκέτσε).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Ντάνι Άλβες, Ράκιτιτς (72' Ματιέ) , Μπουσκέτς, Ινιέστα, Σουάρες (46' Ροντρίγκες), Μέσι, Νεϊμάρ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News