Αθλητισμός

Παραμένει στον "αέρα" η Primera Division

Εντελώς αντίθετα κινούνται η ποδοσφαιρική ομοσπονδία και η λίγκα στην Ισπανία, με αποτέλεσμα να την «πληρώνει» η Primera Division, όπως και οι χαμηλότερες κατηγορίες.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία είναι αντίθετη τόσο με την πρόσφατη απόφαση για τα τηλεοπτικά, όσο και για αρκετά άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με αγωνιστικά ζητήματα, τις κακές διαιτησίες αλλά και τα συμφέροντα των παικτών, με την ένωση ποδοσφαιριστών να τάσσεται υπέρ της.

Θυμίζουμε άλλωστε ότι από την πλευρά της έχει ορίσει διακοπή όλων των πρωταθλημάτων από τις 16 Μαΐου και επ' αόριστον αναβολή του τελικού του Copa Del Rey, και όσο η λίγκα δεν δέχεται να αλλάξει τις αποφάσεις της, τόσο θα παραμένει η διακοπή.

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα, ότι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ, δεν παραβρέθηκε σε προγραμματισμένη συνάντηση με την λίγκα όπου θα συζητούσαν διάφορα θέματα, μεταξύ άλλων και την επανεκλογή του προέδρου του συνδέσμου διαιτητών (που τελικά έγινε), κάτι που η ομοσπονδία ήταν αντίθετη εξ' αρχής.

Από εκεί και πέρα, ο πρόεδρος της Λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας, χαρακτήρισε παράνομη την απεργία των ποδοσφαιριστών αλλά και την διακοπή, ενώ τόνισε ότι η αλλαγή για τα τηλεοπτικά θα κάνει καλό σε όλες τις ομάδες αλλά και στο πρωτάθλημα, σε αντίθεση με τη διακοπή που θα επιφέρει ζημιά μεγαλύτερη των 50 εκατ. ευρώ για κάθε αγωνιστική που δεν γίνεται.

Παράλληλα, επισήμανε ότι οι σύλλογοι όπως και αρκετοί παίκτες είναι αντίθετοι με την διακοπή, τονίζοντας ότι δίνει στους ποδοσφαιριστές τις εγγυήσεις που θέλουν για τα συμφέροντά τους, χωρίς όμως να είναι διατεθειμένος να μπει σε διαδικασίες διαπραγμάτευσης.

Τέλος, ο Χαβιέρ Τέμπας μίλησε για τον κίνδυνο να τελειώσουν τα πρωταθλήματα από τώρα, μιας και δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες αργότερα, καλώντας τον υπουργό αθλητισμού να επέμβει και να κάνει κάτι.

Οι δύο πλευρές φαίνονται ανένδοτες, όμως θα υπάρξει έκτακτη συνάντηση τις επόμενες μέρες, με όλες τις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές των επαγγελματικών κατηγοριών στην Ισπανία να περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις.

Σημειώνεται ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 16 Μαΐου, τότε δε θα πραγματοποιηθεί κανένα παιχνίδι της Primera Division, μεταξύ άλλων και η αναμέτρηση της Ατλέτικο με την Μπαρτσελόνα που μπορεί να κρίνει και μαθηματικά τον φετινό τίτλο.

Σχόλια