Αθλητισμός

Προχωρημένες επαφές από τον Ερ. ΟΦΗ

Μία από τις πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί για την επόμενη μέρα του ΟΦΗ είναι αυτή από τον Ερασιτέχνη, όπου θα ενταχθεί η ποδοσφαιρική ομάδα, αν η Γ' Εθνική είναι η τελική επιλογή. Με τα τωρινά δεδομένα, αυτή είναι η επικρατέστερη κατεύθυνση, όπως προκύπτει και από δημόσιες τοποθετήσεις.

Άλλωστε, το δυσβάστακτο οικονομικό βάρος είναι αυτό που έχει οδηγήσει την ομάδα του Ηρακλείου στη σημερινή κατάσταση.

Από 'κει και πέρα, υπάρχουν οι επαφές που έχει κάνει ο πρόεδρος της διοικούσας Νίκος Μαχλάς, αλλά και η πλευρά του Μανόλη Παπακαλιάτη (επίσης σε διαφορετικό... δρόμο). Ο πρώτος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το τι προτίθεται να κάνει, με τις πληροφορίες να λένε ότι ίσως αυτό συμβεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Από χθες πάντως, προκύπτουν κάποιες νέες πληροφορίες για τις κινήσεις που έχουν κάνει τα στελέχη του Ερασιτέχνη. Μάλιστα, σήμερα στις 8:30 μ.μ. τα μέλη της διοίκησης θα συνεδριάσουν εκ νέου και αναμένεται να παρθούν και συγκεκριμένες αποφάσεις.

Φαίνεται ότι όλο αυτό το διάστημα, που στον... αέρα υπήρχε αδράνεια, στην πραγματικότητα οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη είχαν αρκετές επαφές. Μάλιστα, αυτές είναι σε προχωρημένο στάδιο, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα, όταν θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας. Οι πληροφορίες λένε ότι έχει δημιουργηθεί ένας «πυρήνας» ανθρώπων, που έχουν δείξει ενδιαφέρον να εμπλακούν στα διοικητικά της ομάδας.

Έχουν γίνει αρκετά ραντεβού το προηγούμενο διάστημα και έχει διαμορφωθεί ένα business plan με χρονικό ορίζοντα τριετίας. Μάλιστα, με την ομάδα των ενδιαφερόμενων έχουν συζητηθεί αρκετές λεπτομέρειες, όπως οι επείγουσες ανάγκες, τα πιθανά έσοδα και έξοδα, αλλά και πόσα χρήματα είναι οι ίδιοι διατεθειμένοι να βάλουν ανά σεζόν και σύμφωνα με τις ανάγκες.

Περισσότερα στοιχεία ίσως προκύψουν μέσα στην εβδομάδα, αφού φαίνεται ότι οι αποκαλύψεις θα έρθουν τη μέρα της γενικής συνέλευσης.  

Για τη συνέλευση

Στο μεταξύ, όσο περνούν οι μέρες η γενική συνέλευση είναι στο επίκεντρο και για τα διαδικαστικά ζητήματα. Σήμερα το απόγευμα ολοκληρώνεται η προθεσμία, που δίνει ο Νόμος για την κατάθεση των μετοχών, από όσους θέλουν να συμμετέχουν στη διαδικασία.

Παράλληλα, γίνονται και συζητήσεις νομικού ενδιαφέροντος, για το αίτημα που έχει κάνει ο Ερασιτέχνης να μπει επιπλέον θέμα στην ημερήσια διάταξη, για συμμετοχή στη Football League ή στη Γ' Εθνική. Αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες, αφού γίνουν ξανά διευκρινιστικές ερωτήσεις και στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Σχόλια