Αθλητισμός

Αιχμές Κοντονή για την ΕΠΟ

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, όπως επίσης και ο αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης παρακολούθησαν σήμερα την Ημερίδα με θέμα «Η πρόληψη και αντιμετώπιση της οπαδικής βίας - Η ευρωπαϊκή εμπειρία», την οποία διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Ο Σταύρος Κοντονής μίλησε για όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο ελληνικό ποδόσφαιρο και άφησε αιχμές και πάλι για τους ανθρώπους της ΕΠΟ για το ζήτημα Grexit… «Έχουμε διαπιστώσει πως οι εγχώριοι παράγοντες έχουν λειτουργήσει όχι για να επιβεβαιώσουν τις ενέργειες της κυβέρνησης για να αποφευχθεί ο αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς ομοσπονδίες και προσπαθούν να υπάρξει αποβολή. Εάν συμβεί το παραμικρό προς αυτήν την κατεύθυνση που επικινδύνως ακολουθούν να ξέρουν ότι οι πρώτοι που θα υποστούν τις συνέπειες θα είναι οι ίδιοι. Γιατί πλέον θα συζητούν με την κυβέρνηση χωρίς την ασπίδα των διεθνών φορέων», τόνισε.

Όσον αφορά το αυτοδιοίκητο, ανέφερε: «Η έννομη τάξη αναγνωρίζει το αυτοδιοίκητο σε πληθώρα θεσμών. Πουθενά όμως δεν αναγνωρίζεται το καθεστώς αυτονομίας. Κατά το Σύνταγμα ο αθλητισμός ελέγχεται από το κράτος. Δεν εξαιρείται το ποδόσφαιρο που επέτρεπε την ασυδοσία. Η ΕΠΟ επανέρχεται σε μια κανονικότητα. Η κυβέρνηση θα σεβαστεί το αυτοδιοίκητο. Απλώς ενεργεί με βάση την αυτονομία».

Επίσης, για την πιθανότητα του Grexit σχολίασε: «Αύριο επίκειται αντίδραση από τις διεθνείς ομοσπονδίες. Εμείς εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια διαλόγου και μια -τελεσιγραφικού τύπου- παρέμβαση θα αποτελέσει προβληματική εξέλιξη. Στο διάλογο δεν μπαίνουν τελεσίγραφα. Εμείς σεβόμαστε το καταστατικό της FIFA, το ίδιο οφείλει να κάνει και αυτή με το Σύνταγμα».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Πανούσης έκανε λόγο για μαύρο αθλητισμό και οργανωμένο χουλιγκανισμό: «Οι χούλιγκανς, στους οποίους έχουν εισχωρήσει Ακροδεξιά στοιχεία, μισθώνονται για βρώμικες δουλειές και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια. Είναι εγκληματική βία που δεν έχει σχέση με την κρίση. Η βία έγινε αυτοσκοπός με στόχο το κέρδος, το πολιτικοοικονομικοκομιντιακό σύμπλεγμα απευθύνεται στους χουλιγκάνους. Τυφλή και τυφλωμένη βία. Το αυτοδιοίκητο είναι η παρεμπόδιση του κράτους στη διοίκηση. Ο χώρος να δείξει εμπιστοσύνη στο κράτος. Το αυτοδιοίκητο ταυτίζεται με την εγκληματικότητα».

Σχόλια