default-image

Συνεχίζουν να ελπίζουν Εργοτέλης και Λεβαδειακός

Ποδόσφαιρο
Συνεχίζουν να ελπίζουν Εργοτέλης και Λεβαδειακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κι όμως, ίσως να μην τα έχουμε δει όλα ακόμη στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Λεβαδειακός και ο Εργοτέλης μπορεί να υποβιβάζονται βάσει κατάταξης, αλλά ελπίζουν να παραμείνουν στη Super League. Πώς; Λόγω των ανοιχτών υποθέσεων που υπάρχουν κυρίως για τη Βέροια και κατά δεύτερο λόγο για την Κέρκυρα.

Η ομάδα της Ημαθίας βρίσκεται σε δυσχερή θέση και απειλείται με ποινή υποβιβασμού, αφού αντιμετωπίζει την κατηγορία χειραγώγησης αγώνα για στοιχηματικούς λόγους. Πρόκειται για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό (3-0), για τον οποίο ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Πετρόπουλος έχει ήδη στα χέρια του καταθέσεις και μετά την απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο στον Γιώργο Λαναρή, αναμένεται να ασκήσει σύντομα πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ.

Από την άλλη, για την Κέρκυρα, ήρθε πρόσφατα στην επιφάνεια έγγραφο που φέρεται να αποδεικνύει πως υπάρχει παρένθετο πρόσωπο στη μετοχική σύνθεση της Κέρκυρας. Συγκεκριμένα, ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που υπέγραψαν στις 17/12/2013 ο Γιώργος Λιμπάντσης και ο Χαρίτων Κουτσούρης, αναφέρει πως ο σημερινός μεγαλομέτοχος της ομάδας Αθανάσιος Ίσσαρης λειτουργεί… εικονικά και ότι ουσιαστικός κύριος της πλειοψηφίας (65%) των μετοχών του ΑΟΚ είναι ο Λιμπάντσης, καθώς «προσωπικοί λόγοι δεν του επιτρέπουν να συμβληθεί ο ίδιος ως αγοραστής». Πάντως από πλευράς κ. Ίσσαρη υπήρξε σχετική διάψευση. Αν αποδειχτεί η ύπαρξη παρένθετου προσώπου στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ, τότε βάσει του αθλητικού νόμου οι Φαίακες απειλούνται με υποβιβασμό, όπως είχε συμβεί το 2011 σε Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα.

Όπως είναι φυσικό, όσες ομάδες μπορούν να επωφεληθούν από πιθανό υποβιβασμό Βέροιας ή και Κέρκυρας, θα επιχειρήσουν να το κάνουν, με πρώτο το Λεβαδειακό. Μάλιστα, η ομάδα της Βοιωτίας θα προσπαθήσει να αποτρέψει την επικύρωση της βαθμολογίας, που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη, καθώς εφόσον υπάρξει επικύρωσή της, αν υπάρξει υποβιβασμός κάποιας ομάδας μέσω ποινής, η αντικατάστασή της δεν θα γίνει από ομάδα της Super League που έπεσε αγωνιστικά (όπως είχε συμβεί προ λίγων ετών με τον Αστέρα Τρίπολης), αλλά από κάποια της Football League. Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση να μην αντιμετωπίσει ανάλογο κίνδυνο ποινών ο Λεβαδειακός, καθώς περιοριστικοί όροι έχουν επιβληθεί και στο δικό του ισχυρό άνδρα, Γιάννη Κομπότη.

Όσον αφορά στα play offs, δεν υπάρχει κίνδυνος καθυστέρησης στην έναρξή τους, αφού η βαθμολογία για τις ομάδες που αφορά αναμένεται να επικυρωθεί μερικώς, όπως προβλέπεται και από το καταστατικό, αλλά και την ημερήσια διάταξη της προσεχούς συνεδρίασης του συνεταιρισμού.

 Πηγή: Sport- fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News