default-image

Βαθμός παραμονής για τον Πλατανιά

Ποδόσφαιρο
Βαθμός παραμονής για τον Πλατανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλατανιάς ήρθε ισόπαλος 1-1 απέναντι στον Ολυμπιακό και πανηγύρισε την παραμονή του στην Σούπερ Λίγκα. Οι Χανιώτες αρκούνταν και με τον ένα βαθμό, χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν τα αποτελέσματα των υπόλοιπων αναμετρήσεων.

Καλό ξεκίνημα στο παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία. Ο Πλατανιάς, έστω και με λίγα λεπτά… καθυστέρηση επέλεξε να βγει από την άμυνά του και να κυκλοφορήσει την μπάλα περισσότερο. Τελικά, αυτό του βγήκε σε καλό. Στην πρώτη του προσπάθεια να «ανοίξει» την άμυνα του Ολυμπιακού ήρθε και το γκολ! Ο Αποστολόπουλος δέχθηκε την μπάλα από τα δεξιά και έκανε τη σέντρα. Ο Ρομπέρτο έπεσε αλλά του έφυγε η μπάλα. Αυτή χτύπησε τα πόδια του Αυλωνίτη και κατέληξε στα δίχτυα των ερυθρολεύκων.

Ο Βίτορ Περέιρα διαπιστώνοντας ότι δεν μπορούν οι παίκτες του να διασπάσουν την άμυνα του Πλατανιά, αλλάζει το σχήμα σε 4-1-3-2 προωθώντας τον Μιλιβόγιεβιτς στη μεσαία γραμμή και τον Μπενίτες σε «καθαρό» ρόλο επιθετικού δίπλα στον Μήτρογλου.

Είχαν αποτέλεσμα αυτές οι αλλαγές του Πορτογάλου. Ο Ολυμπιακός ήταν περισσότερο επιθετικός. «Έβγαλε» φάσεις με τον Μήτρογλου και τον Μπενίτες αλλά χωρίς να σκοράρει.

Στο 45λεπτό ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με ξεκάθαρη πρόθεση να πιέσει. Και το έκανε… Πίεσε, αλλά οι ευκαιρίες του μπροστά στην εστία του Ολίμπα λιγοστές. Καλύτερη αυτή με το διπλό σουτ του Μιλιβόγιεβιτς στο 48ο λεπτό.

Στη συνέχεια του αγώνα ο Περέιρα έκανε και άλλες αλλαγές σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια να κάνει ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του. Έφτασε στο σημείο να βάλει τον Ντουρμάζ να αγωνίζεται ως αριστερό μπακ, μετά την αντικατάσταση του Μαζουακού!

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει. Ακόμη περισσότερο. Και πάλι όμως συναντούσε δυσκολίες για να «σπάσει» την άμυνα. Αυτό έγινε εντονότερο όταν ο Γιώργος Παράσχος πέρασε και τον Ιτούα στον αγωνιστικό και οι Κρητικοί -πια- αγωνίστηκαν με πέντε στην άμυνα.

Τελικά, η… λύτρωση ήρθε λίγο πριν το τέλος του αγώνα με τον Χάρα να σκοράρει μετά από όμορφη κίνηση που έκανε στην «πλάτη» της άμυνας.

Πλατανιάς (Παράσχος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Αγκιλέρα, Δημήτρης, Τετέ, Μαχαμάτ, Αποστολόπουλος (54' Ζαραδούκας), Μενδρινός (72' Γιακουμάκης), Γουνδουλάκης (82' Ιτούα), Τόρες.

Ολυμπιακός (Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουάκου (74' Φουστέρ), Εντινγκά (57' Ντουρμάζ), Μιλιβόγιεβιτς, Φορτούνης (60' Χάρα), Ντομίνγκες, Μπενίτες, Μήτρογλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News