default-image

Μήνυμα ζωής-αθλητισμού στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδηλασίας ΑμεΑ

Κρήτη
Μήνυμα ζωής-αθλητισμού στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδηλασίας ΑμεΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνοιξε το Σάββατο η αυλαία για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδηλασίας ΑμεΑ, με εκατοντάδες αθλητές και συνοδούς από έξι χώρες που έστειλαν μηνύματα ζωής και αθλητισμού στο αεροδρόμιο Τυμπακίου, όπου πραγματοποιείται αυτό το σαββατοκύριακο η διοργάνωση.

Εκατοντάδες ήταν και οι φίλοι της ποδηλασίας που έλαβαν μέρος το Σάββατο στον ανοικτό αγώνα για όλους, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ασφαλούς οδηγικής συμπεριφοράς αλλά και μετακίνησης των παιδιών στα οδικά δίκτυα.

Κορυφαίοι ποδηλάτες έδωσαν δυναμικό "παρών" στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδηλασίας ΑμεΑ, στέλνοντας μηνύματα ζωής, με αφορμή και την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας η οποία είναι αφιερωμένη στα παιδιά.

Και ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης έλαβε μέρος στον αγώνα ποδηλασίας.

Πεντακόσια παιδιά χάνουν κάθε μέρα τη ζωή τους, ενώ χιλιάδες άλλα τραυματίζονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι τροχαίες συγκρούσεις αποτελούν ένα από τα κύρια αίτια θανάτου για τα παιδιά 15 έως 17 ετών.

Περισσότεροι από 100 αθλητές και συνοδοί από 6 χώρες μπήκαν στη μάχη του ευρωπαϊκού αυτού κυπέλλου, το οποίο αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς οι επιδόσεις δίνουν βαθμούς ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και η δράση του forum με τίτλο "Ανοιχτός αγώνας για όλους τους φίλους της ποδηλασίας" ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου.

Οι αγώνες ποδηλασίας ολοκληρώνονται την Κυριακή.

Την ευθύνη έχει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας με την Ελληνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης και τη βοήθεια τοπικών φορέων.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News