default-image

Ο Σοϊλέδης λύτρωσε την ΑΕΚ στο 90'!

Ποδόσφαιρο
Ο Σοϊλέδης λύτρωσε την ΑΕΚ στο 90'!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Άρης Σοϊλέδης κράτησε την ΑΕΚ στην κορυφή της βαθμολογίας των πλέι οφ με το τρομερό γκολ που σημείωσε στο 90ο λεπτό, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 κόντρα στον Απόλλωνα.

Η «Ένωση» βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση και κινδύνευσε με την πρώτη εντός έδρας απώλεια στα πλέι οφ, μιας και ο Απόλλωνας όχι μόνο προηγήθηκε με τον Ανγκούλο, αλλά είχε την ευκαιρία μετά την ισοφάριση του Μπαρμπόσα να προηγηθεί εκ νέου με τον Ισπανό.

Στα πρώτα 45' η ΑΕΚ σε καμία περίπτωση δεν έδειξε το καλό πρόσωπο που μας έχει συνηθίσει ως ομάδα τη φετινή σεζόν, την ώρα που ο Απόλλωνας με σοβαρότητα και σωστή τακτική στο παιχνίδι του, κατάφερνε να κρατήσει μακριά από την εστία του Ταϊρη τους επικίνδυνους επιθετικούς της «Ένωσης».

Το β' μέρος ξεκίνησε με ψυχρολουσία για την ΑΕΚ. Στο 47' έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Μπαμ Μπαμ, ο Ανγκούλο εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα της ΑΕΚ, βγήκε απέναντι από τον Ανέστη που δεν μπόρεσε να τον ανακόψει και σε κενή εστία πλάσαρε εύστοχα για το 0-1.

Η ΑΕΚ ήταν πλέον υποχρεωμένη να ψάξει γρήγορα την ισοφάριση και τα κατάφερε στο 60'. Ο Αραβίδης έκανε την παράλληλη μπαλιά, ο Κρισάντους με προβολή έστειλε τη μπάλα προς την εστία του Ταϊρη, ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα απέκρουσε με τα πόδια, όμως ο Μπαρμπόσα από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1.

Κι αφού η Ένωση γλίτωσε από δεύτερο γκολ, όταν στο 68' ο Ανγκούλο είχε δοκάρι, πήρε τη νίκη στο τέλος, καθώς στο 90' ανέλαβε να βγάλει τα… κάστανα απ' τη φωτιά ο Άρης Σοϊλέδης. Με ένα εκπληκτικό σουτ από τα 30 μέτρα και πολύ πλάγια δεξιά, ο Σοϊλέδης αιφνιδίασε τον Ταϊρη που βρισκόταν εκτός θέσης κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Απόλλωνα, κάνοντας το 2-1 για την «Ένωση»!

Έτσι η ΑΕΚ παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των πλέι οφ, μιας και την ίδια ώρα στο «Καυτανζόγλειο» ο Ηρακλής επικρατούσε 2-0 της Παναχαϊκής…

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος (45' Κρισάντους), Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Τζανετόπουλος, Ανάκογλου (84' Ντούνης), Μπαρμπόσα, Πλατέλλας (76' Ζόριτς), Αραβίδης.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Ταΐρης, Βασιλαντωνόπουλος, Κύργιας, Ψιάνος, Γκόλιας, Κοτσώνης, Λαγός (77' Ηρακλής), Σουάνης (69' Τζιώρας), Χαλκιαδάκης, Μπαμ Μπαμ (85' Λίτσης), Άρτσις, Ανγκούλο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News