Αθλητισμός

Κορυφαίος στην Ευρώπη... μέσω Χανίων ο Τσάκωνας

Τσάκωνας για μεγάλα μίτινγκ! Ο Λυκούργος Τσάκωνας πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση στα 200 μέτρα στους Διασυλλογικούς Αγώνες στίβου στα Χανιά!

Μετά την επίδοση με 10.36 στο 100άρι στο Ηράκλειο, ο Τσάκωνας... ξαναχτύπησε στα Χανιά, τερματίζοντας σε χρόνο 20.31 δευτερόλεπτα σε κούρσα των 200 μέτρων. Είναι η 12η επίδοση φέτος στον κόσμο και η κορυφαία στην Ευρώπη.

"Σε καμία περίπτωση δεν περίμενα πως θα τρέξω τόσο γρήγορα. Ηξερα πως μπορώ να κάνω μια επίδοση κάτω από 20.70, όμως, όχι δεν περίμενα αυτόν τον χρόνο. Εχω μία εβδομάδα που έχω αρχίσει να ξεκουράζομαι. Εχω πολύ προπόνηση πάνω μου και σε καμία περίπτωση αυτή την εποχή δεν θα μπορούσα να είμαι φορμαρισμένος», είπε αρχικά ο 25χρονος και συμπλήρωσε: «Το μόνο που αλλάζει από εδώ και πέρα είναι πως με αυτή την επίδοση θα καταφέρω να βρω ευκολότερα κάποιους αγώνες στο εξωτερικό. Από εκεί και πέρα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας έως το Παγκόσμιο του Πεκίνου. Δεν πρέπει να παίρνουν τα μυαλά αέρα, πρέπει να παραμένω συγκεντρωμένος και ήρεμος", δήλωσε ο αθλητής του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Είναι πλέον ο τέταρτος ταχύτερος Έλληνας στα 200 μέτρα μετά τον Κώστα Κεντέρη (19.85 το 2002), Τάσο Γκούση (20.11 το 2007) και Θωμά Σμπώκο με 20.28. Ο Τσάκωνας είχε ατομικό ρεκόρ 20.40 δευτερόλεπτα.

Σχόλια