default-image

Νίκη για την εξάδα θέλει σήμερα το Ρέθυμνο

Μπάσκετ
Νίκη για την εξάδα θέλει σήμερα το Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναρπαστικό θα είναι το φινάλε της κανονικής περιόδου της Α1 του μπάσκετ για το Ρέθυμνο Aegean, το οποίο διεκδικεί από την 4η έως την 6η θέση. Υποδέχεται σήμερα στις 5 μ.μ. (novasports3) τον Άρη στο κλειστό «Μ. Μερκούρη» και θέλει νίκη με πάνω από έξι πόντους για να έχει έστω και λίγες ελπίδες για την 4η θέση. Ο αρχικός στόχος της 6ης θέσης, πάντως, έχει ούτως ή άλλως επιτευχθεί.

Το ματς στο Ρέθυμνο αναμένεται συναρπαστικό καθώς και οι Θεσσαλονικείς διεκδικούν μία εκ των θέσεων 4-6, ενώ την ίδια ώρα τα βλέμματα θα είναι και στο ματς ΚΑΟΔ-ΑΕΚ, όπου οι γηπεδούχοι θα θέλουν νίκη για να μπουν στα πλέι οφ και η Ένωση για να βρεθεί στην 4η θέση.

Αναφερόμενος στο σημερινό ματς, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος επισήμανε στο επίσημο σάιτ του Ρεθύμνου: «Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, πολύ καθοριστικό και τυχαίνει να είναι και το τελευταίο της σεζόν μέσα στο Ρέθυμνο. Από τη μεριά μας θέλουμε να κάνουμε τη νίκη πρώτα απ' όλα, έστω και με ένα πόντο, που θα μας εξασφαλίσει την 6η θέση, και από εκεί και πέρα να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Τα σενάρια που υπάρχουν με τις θέσεις θα τα δούμε στο τέλος του αγώνα».

Σύμφωνα με τον προπονητή της ρεθυμνιώτικης ομάδας, «αυτό που μας προβληματίζει είναι η σκληρή και κλειστή άμυνα του Άρη. Θα χρειαστούμε να είμαστε σε καλή μέρα στα σουτ, να έχουμε καλή συνεργασία στο πάσινγκ γκέιμ και πάνω απ' όλα θα χρειαστούμε τον κόσμο να έρθει και να στηρίξει την ομάδα, γιατί είναι ίσως το πιο καθοριστικό ματς της χρονιάς και θα θέλαμε να τελειώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο Φάνης Κουμπούρας από την πλευρά του επισήμανε: «Το παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας είναι πάρα πολύ σημαντικό. Το πρώτο που θέλουμε είναι να κερδίσουμε για να εξασφαλίσουμε την 6η θέση και από εκεί και πέρα θα "κυνηγήσουμε" τη διαφορά για να μπορέσουμε να τελειώσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Τα σενάρια για τις θέσεις 4-6

Επτά είναι τα σενάρια για τον καταρτισμό των θέσεων από 4 έως 6 στην κανονική περίοδο της Α1 του μπάσκετ, εκ των οποίων δύο είναι ευνοϊκά για το Ρέθυμνο Aegean. Με νίκη του +7 πόντους και ήττα της ΑΕΚ από τον ΚΑΟΔ στη Δράμα και με νίκη του +26 πόντους και νίκη της ΑΕΚ.

Τα επτά σενάρια είναι τα εξής:

Νίκες Ρεθύμνου (1-6 πόντους), ΑΕΚ: 4. ΑΕΚ, 5. Άρης, 6. Ρέθυμνο

Νίκες Ρεθύμνου (7-25 πόντους), ΑΕΚ: 4. ΑΕΚ, 5. Ρέθυμνο, 6. Άρης

Νίκες Ρεθύμνου (+26 πόντους), ΑΕΚ: 4. Ρέθυμνο, 5. ΑΕΚ, 6. Άρης

Νίκες Ρεθύμνου (1-6 πόντους), ΚΑΟΔ: 4. Άρης, 5. Ρέθυμνο, 6. ΑΕΚ

Νίκες Ρεθύμνου (+7 πόντους), ΚΑΟΔ: 4. Ρέθυμνο, 5. Άρης, 6. ΑΕΚ

Νίκες Άρη, ΑΕΚ: 4. Άρης, 5. ΑΕΚ, 6. Ρέθυμνο

Νίκες Άρη, ΚΑΟΔ: 4. Άρης, 5. ΑΕΚ, 6. Ρέθυμνο

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής

Σάββατο 9/5

17:00 ΠΑΟΚ-Τρίκαλα (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)

17:00 Πανιώνιος-Νέα Κηφισιά (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)

17:00 Ρέθυμνο-Άρης (Novasports 3)

17:00 Κόροιβος Αμαλιάδας-Κολοσσός Ρόδου (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)

17:00 ΚΑΟΔ-ΑΕΚ (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)

19:00 Ολυμπιακός-Πανελευσινιακός (OTE Sport 3)

16:45 Παναθηναϊκός-Απόλλων Πάτρας (Novasports 2)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News