default-image

"Πυρ και μανία" στη Νάπολι με Πλατινί

Αθλητισμός
"Πυρ και μανία" στη Νάπολι με Πλατινί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βράζουν» και με το δίκιο τους στη Νάπολι για τη διαιτησία που είχαν στο ματς (1-1) με την Ντνίπρο στην πρώτη τους «μάχη» για τα ημιτελικά του Europa League. Μάλιστα, ο πρόεδρος των Ιταλών, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, δεν μπόρεσε να κρύψει τον θυμό του.

Μετέβη στην αίθουσα Τύπου του «Σαν Πάολο» και ανέφερε αρχικά: «Είμαι έξαλλος» και πρόσθεσε: «Δεν είναι διοργάνωση αυτή».

Στη συνέχεια έγινε πιο συγκεκριμένος: «Ήταν off-side. Θέλουν να δώσουν σημασία σε μια άχρηστη διοργάνωση. Απλά θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε ως γέφυρα, ώστε να μπορέσουμε να προκριθούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είναι δυνατόν να ορίζεις στα ημιτελικά έξι ανίκανους διαιτητές. Γιατί να βάλεις έξι διαιτητές που δεν μπορούν να χειριστούν αυτήν την κατάσταση».

Ο Ντε Λαουρέντις έκανε πολύ σκληρή κριτική στον πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί. «Ελπίζω να σκέφτεται τι έκανε σε κάποιο σκοτεινό δωμάτιο στα γραφεία της UEFA στη Νιόν. Ίσως είναι καλύτερα να παραιτηθεί. Είναι απαράδεκτο το να μην μπορείς να εξασφαλίσεις μια αξιοπρεπή διαιτησία».

Ο Ντε Λαουρέντις έμεινε ικανοποιημένος από την ομάδα του. «Δεν μπορώ να χρεώσω κάτι στην ομάδα, διότι έκανε ότι μπορούσε. Η Ντνίπρο είχε τη διαιτησία με το πλευρό της», ανέφερε και εξαπέλυσε και πάλι «βέλη» προς τον Πλατινί.

«Είναι αποδεκτό το να θέλει να… κυβερνήσει ο Πλατινί, αλλά θα πρέπει να το κάνει με σοφία. Θα μπορούσε να οργανώσει καλύτερα το διαιτητικό κομμάτι. Είδα χθες τον Ριτσόλι που διαιτήτευσε στο Τσάμπιονς Λιγκ και εμείς είχαμε τον Σβέιν Μόεν. Ποιος είναι αυτός; Τον ξέρετε; Τον έχετε ακούσει ξανά; Είναι σημαντικός; Έχει προβιβαστεί ποτέ; Θέλουν να το πάρει ξανά η Σεβίλλη. Απλά ας μα το πουν για να κάνουμε στην άκρη. Γιατί κύριε Πλατινί δείχνετε μίσος για τα έξι εκατομμύρια οπαδών μας και τους υπόλοιπούς εκτός Ιταλίας; Θα πρέπει να πέσετε για ύπνο και να προσευχηθείτε για βελτίωση. Ποια είναι η αξιοπιστία που έχετε πιά;», σχολίασε. Καταλήγοντας, ευχήθηκε: «Όνειρα γλυκά, Πλατινί».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News