default-image

Οι επιτροπές θα αποφασίσουν για ενδεχόμενο ποδοσφαιρικό Grexit

Αθλητισμός
Οι επιτροπές θα αποφασίσουν για ενδεχόμενο ποδοσφαιρικό Grexit

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις επιτροπές έκτακτης ανάγκης των UEFA και FIFA θα κριθεί, ενδεχομένως την ερχόμενη εβδομάδα, το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε κι εκεί θα αποφασιστεί αν θα επιβληθεί ή όχι Grexit.

To νομοσχέδιο Κοντονή αποτελεί πλέον νόμο του κράτους, αλλά ο κίνδυνος αποβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου παραμένει ορατός. Στην ευρωπαϊκή και στην παγκόσμια Ομοσπονδία αναμένουν να παραλάβουν μεταφρασμένο το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου, που πέρασε στη Βουλή.

Και όταν παραλάβουν τα τελικά κείμενα με ακριβή μετάφραση, αυτά θα σταλούν στις επιτροπές έκτακτης ανάγκης (emergency committees) των δύο ομοσπονδιών, οι οποίες θα συνεδριάσουν, πιθανότατα εντός της ερχόμενης εβδομάδας. προκειμένου να κρίνουν αν ο νόμος παραβιάζει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και παράλληλα να αποφασίσουν αν υπάρχει ή όχι λόγος αποβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Το γεγονός ότι η ΕΠΟ αποφεύγει να προβλέψει αν αποφεύχθηκε ή όχι το GREXIT, σε πλήρη συντονισμό με την UEFA, της οποίας τα στελέχη δεν προβαίνουν σε οποιαδήποτε πρόβλεψη για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου δείχνει ότι τόσο η ελληνική όσο - κυρίως - και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν εμπιστεύονται τις διαβεβαιώσεις που λαμβάνουν από τους συνεργάτες του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή περί των τελικών διατυπώσεων των άρθρων.

Περιμένουν την τελική μετάφραση για να διαπιστώσουν αν ο Σταύρος Κοντονής έχει ή όχι παίξει με τις λέξεις και τις διατυπώσεις, δηλαδή αν τα άρθρα του νόμου ξεκαθαρίζουν ή όχι ότι η ΕΠΟ είναι η μόνη που λαμβάνει αποφάσεις για τα διοικητικά ζητήματα του ποδοσφαίρου.

Πηγή: Sentragoal.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News