Αθλητισμός

Μ. Συντυχάκης: "Ο αθλητισμός έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα"

«Αθλητισμός, παιδεία, υγεία έχουν μετατραπεί σε εμπόρευμα», επισήμανε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, το βράδυ της Τετάρτης, για το αθλητικό νομοσχέδιο.

Όπως πρόσθεσε, «η συγκυβέρνηση δεν αγγίζει την ουσία και τις αιτίες που έχουν μετατρέψει τον αθλητισμό σε εμπόρευμα με συνέπεια τη βία, την επιχειρηματικότητα, το ντόπινγκ, ούτε βέβαια θίγει το γεγονός ότι ο χώρος της παιδείας έχει αλωθεί από την επιχειρηματική δράση μέσα στις κατευθύνσεις που έχει ορίσει η Ε.Ε.».

Ο Ηρακλειώτης βουλευτής επισήμανε, σύμφωνα με το 902.gr, ότι «στο όνομα του επαγγελματικού αθλητισμού τα πάντα θυσιάζονται για το ζεστό χρήμα των χορηγών και ο αθλητής λογίζεται ως προϊόν που φέρνει στην επιχείρηση κέρδη ή ζημιές ανάλογα με τις επιδόσεις του. Στόχος του συστήματος είναι οι νέοι άνθρωποι να χειραγωγηθούν, να αποχαυνωθούν μέσα στα κασκόλ και τις κερκίδες και να μείνουν μακριά από το πραγματικό διακύβευμα που είναι οι αγώνες για τη διεκδίκηση στο δικαίωμα της δουλειάς. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι κυβερνήσεις κατά καιρούς έχουν ικανοποιήσει απαιτήσεις των ΠΑΕ και άλλων επιχειρηματικών ομίλων τη στιγμή που ο λαός στενάζει και αγόγγυστα πληρώνει φόρους και χαράτσια».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την ομιλία του κ. Συντυχάκη:

Σχόλια