default-image

Άνετο πέρασμα του Παναθηναϊκού από την Ελευσίνα

Μπάσκετ
Άνετο πέρασμα του Παναθηναϊκού από την Ελευσίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα ο Παναθηναϊκός με αντίπαλο τον Πανελευσινιακό, τον οποίο νίκησε με 51-82 στην Ελευσίνα.

Οι «πράσινοι» με τον Μανωλόπουλο στον πάγκο τους, παρουσίασαν ένα σοβαρό πρόσωπο στο παρκέ και με όπλο την άμυνά τους δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους γηπεδούχους.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε από πολύ νωρίς με διάθεση να τελειώσει την υπόθεση της νίκης και πραγματοποίησε ένα τρομερό 0-14 στα πρώτα τέσσερα λεπτά της αναμέτρησης. Με τον Βασιλόπουλο πρώτο και τους Ιωάννου, Αθανασούλα να ακολουθούν, ο Πανελευσινιακός απάντησε με δικό του σερί 7-0, κάνοντας το σκορ 7-14 στο έκτο λεπτό. Κατάφερε, επίσης, να περιορίσει την επιθετική δράση του αντιπάλου του, αλλά όχι σε βαθμό να μειώσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά, η οποία έκλεισε στους έξι πόντους (13-19).

Με τους Νέλσον, Μαυροκεφαλίδη και Μπλουμς να αναλαμβάνουν δράση, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν επιμέρους σκορ 2-8, με το οποίο «εκτόξευσε» τη διαφορά ξανά πάνω από τους 10 πόντους (15-27), ενώ ο Λετονός... δε σταμάτησε εκεί, δίνοντας στην ομάδα του «διπλό σκορ», με δικό του προσωπικό σερί (16-32 στο 15'). Ο Νέλσον βρισκόταν επίσης σε εξαιρετική κατάσταση, και βοήθησε στο να γίνει ακόμη μεγαλύτερη η απόσταση, την ίδια ώρα που η άμυνα των «πρασίνων» ήταν εξαιρετική πάνω στους γηπεδούχους. Χαρακτηριστικό, είναι το γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο σκόραραν μόλις 27 πόντους, με τους Χαραλαμπόπουλο και Σλότερ να ολοκληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο το εικοσάλεπτο (27-41).

Η κατάσταση απλοποιήθηκε ακόμη περισσότερο στην αρχή του δευτέρου μέρους, με τον Παναθηναϊκό να κάνει νέο επιμέρους σκορ 2-10, με το οποίο έφτασε τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (29-51). Ο Πανελευσινιακός προσπάθησε να αντιδράσει και, προϊόντος του χρόνου, επιβραβεύθηκε μικραίνοντας την «ψαλίδα» απλά κάτω από τα συγκεκριμένα επίπεδα, χάρη κυρίως στη συνδρομή των Δορκοφίκη και Αθανασούλα (40-57). Μπλουμς και Παπαγιάννης, όμως, απάντησαν, με τη διαφορά να βρίσκεται για πρώτη φορά στους 25 πόντους (40-65).

Η τέταρτη περίοδος, αποτέλεσε ουσιαστικά τυπική διαδικασία, με τον Παναθηναϊκό πάντως να συνεχίζει να αποδίδει σε υψηλά επίπεδα στον αμυντικό κομμάτι, ακόμη και σε εκείνο το σημείο. Το γεγονός αυτό, ανάγκασε την ομάδα του Τζίμη Κουστένη να μην ξεπεράσει τους 11 μόλις πόντους, ενώ στο επιθετικό κομμάτι, ο παίκτης που πήρε τη «σκυτάλη» ήταν ο Σλότερ, συνεχίζοντας δυναμικά από εκεί που είχε σταματήσει στην τρίτη περίοδο. Μοιραία, η διαφορά έφτασε πάνω από τους 30 πόντους στο τέλος, με τους φιλοξενούμενους να χρησιμοποιούν λογικά τους νεότερους παίκτες τους και τον Πανελευσινιακό να στηρίζεται σε μερικές «εξάρσεις» του Λούμπι.

Δεκάλεπτα: 13-19, 27-41, 40-65, 51-82

Πανελευσινιακός (Κουστένης): Δρακώτος 1, Τσακαλέρης 3 (1), Βασιλόπουλος 9 (2/4 τρίποντα, 4 ασίστ), Λούμπι 9 (18 ριμπάουντ), Αθανασούλας 6 (1), Μάρκοβιτς 8, Δορκοφίκης 6, Ιωάννου 5 (1/3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Οφοέγκμπου 4, Αβραμίδης, Φωτιάδης, Σίμπσον

Παναθηναϊκός (Μανωλόπουλος): Χαραλαμπόπουλος 5 (1/1 τρίποντο, 5 ασίστ), Σλότερ 12, Μποχωρίδης 5 (1), Φώτσης 6 (10 ριμπάουντ), Παππάς, Μαυροκεφαλίδης 14 (6 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Διαμαντίδης 5 (1), Μπλουμς 17 (5/8 τρίποντα), Παπαγιάννης 6 (9 ριμπάουντ), Λούντζης, Λαουάλ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News